Croatian English German Italian

Apostoli mira

Duhovni sastav „Apostoli mira“ više od deset godina na duhovnim obnovama u Hrvatskoj i inozemstvu, nastupima na festivalima duhovne glazbe i susretima mladih te brojnim humanitarnim koncertima kontinuirano daje svoj doprinos našoj duhovnoj glazbenoj sceni.
četvrtak, 29. prosinca 2011. u 09:50
Foto Video
Audio

Svoje djelovanje započeli su u župi sv. Vida i Jurja u Mađarevu koju, u Varaždinskoj biskupiji, vode franjevci konventualci. Svoj prvi javni nastup imali su 2000. godine na Krapinafestu. Od tada nastupaju na festivalima duhovne glazbe poput Uskrs festa, Marija festa, HosanaFesta, Framafesta i Krapinafesta. Od zapaženijih nastupa izdvajamo koncerte u zagrebačkom kazalištu Gavella, koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinki, Komediji, sportskoj dvorani "Dražen Petrović" u Zagrebu, na gradskim trgovima u Rovinju, Koprivnici i Šibeniku te sudjelovanje na duhovnim obnovama u Stuttgartu, Subotici, Drvaru i Banja Luci.

Duhovni sastav „Apostoli mira“, čiji članovi dolaze iz Mađareva, Koprivnice i Zagreba, danas djeluju u okrilju udruge „Ime dobrote“. 
 
Netom završenom dobrotvornom akcijom „Možeš nebo dotaći“ kroz udrugu Ime dobrote prikupili su i darovali 10.000.-kn za školarce o kojima skrbi Kuća sv. Terezije od Malog Isusa u Zagrebu. Za istoimenu pjesmu, s kojom su pobijedili na ovogodišnjem Uskrsfestu, u sklopu akcije, snimili su i spot.
 
Apostole mira čine Mateja Gašparić, Fabijan Ipša, Danijela Ipša, Mario Ipša, Marija Beštek, Janja Turković, Ana Oreški, Margareta Jozinović, Marko Ipša koji i svira gitaru.  Organizacijski voditelj je Ksenija Abramović. Pjevanje vježbaju kod prof. Denis Vasilj i prof. Deana Kožića te Adriana Vinkovića Rangela.
 
Snimili su i spotove za koje produkciju potpisuje Laudato:
Možeš nebo dotaći;
Visom leteć ptice male  Suradnja: Renata Sabljak;
Hvala ti, o, blaženi;
Vjera moja nosi me;
S Petrom naših dana Suradnja: Zvonko Palić Jonathan, Zorica Konđa, Rafael Dropulić Rafo i Adriana Baković;
Bože moj, što je jutro Suradnja: Tajči Cameron.

Spot za pjesmu "Kraljice Hrvata" premijerno je prikazan na koncertu "Možeš nebo dotaći" održanom u utorak, 3. prosinca 2013.
 
Sudjelovali su i u snimanju himne bl. Miroslavu Bulešiću: Svjedok vjere, zajedno s Brunom Krajcarom, Kristinom Jurman Ferlin, Anđelom Jeličić, Matijom Antolićem,  Čedom Antolićem i Sandrom Bastiančićem koju su i izveli u Puli u pretprogramu beatifikacije.
 
Apostoli mira izvode duhovne pop šansone koje su ostale zabilježene na nekoliko nosača zvuka te audio kazeta. Krajem 2013. svoj drugi autorski nosač zvuka "Možeš nebo dotaći" u izdanju Laudata predstavili su na istoimenom koncertom održanom u gradskom Kazalištu Komedija u Zagrebu. Svoj prvi autorski nosač zvuka „Vjera moja nosi me“ izdali su 2009. godine također u nakladi Laudata koji prati i DVD s promocije koja je održana u gradskom Kazalištu Komedija u Zagrebu. Osim spomenutih nosača zvuka, u nakladi Laudata, objavili su još dva nosača zvuka: „Savez ljubavi“ i „Ljubav svih vjekova“ te CD i DVD „O. James Manjackal i Apostoli mira u Lisinskom“.

Apostoli mira za svoj rad primili su i nekoliko nagrada. Nagradu za najslušaniju pjesmu primili su 2002. godine na Framafestu za pjesmu „Kličite, pjevajte svi“ kao i 2003. za pjesmu "Povedi me", a to mjesto dijelili su s Davorom Terzićem. Nagradu za najbolji tekst za pjesmu „Ti možeš sve“ primili su na Uskrsfestu 2005. godine te na HosanaFestu 2012. za pjesmu "Glasnici Božji". Za pjesmu "Možeš nebo dotaći" na Uskrs festu 2013. osvojili su prvo mjesto.
 
web: www.apostoli-mira.hr
e-mail: apostoli-mira@apostoli-mira.hr
Facebook: Apostoli mira

Izdvojeno
Izvođači