Sveci i glazba
Croatian English German Italian

Jedinstveni pjesnik euharistije: sveti Toma Akvinski

Crkva se 28. siječnja spominje velikoga teologa, filozofa, dominikanskoga svetca Tome Akvinskoga.
28. siječnja 2018.

"Kraljice svete krunice"

Na današnji blagdan Kraljice svete krunice mnogi crkveni glazbenici i zborovi zapjevat će pjesmu "Kraljice svete krunice". U ovom tekstu saznajte tko je bio skladatelj te pjesme.
07. listopada 2017.

Posljednja pjesma Padre Pia

Sveti Oče Pio, koji si toliko ljubio rane Kristove, da si ih i sam nosio na svome tijelu, molim da mi budeš zaštitnik i zagovornik pred Isusom.
23. rujna 2017.

Molitve svetom Grguru Velikom

Blagdan sv. Grgura Velikog slavi se na Zapadu 3. rujna, na dan početka njegovoga pontifikata. Prethodno se slavio 12. ožujka, na dan smrti pape Grgura, a taj datum je danas zadržan na Istoku. Štovatelji mu se posebno obraćaju s molitvama za zaštitu Svete Crkve i Svetoga Oca.
03. rujna 2017.

Himan svetog Bernarda

Poslušajte himan "Ti divni kralj si nebesnik" (Jesu Rex Admirabilis) kojeg je sastavio ga je svetac čiji spomendan Crkva danas obilježava.
20. kolovoza 2017.

Fra Bonaventura Duda i glazba njegove duše

Veliki fra Bonaventura Duda ovih je dana u medijima oslovljavan različitim titulama i naslovima. On je to doista i bio: redovnik franjevac, svećenik, propovjednik, teolog, bibličar, sveučilišni profesor, prevoditelj, poliglot, pjesnik, pisac, ali i glazbenik.
09. kolovoza 2017.

Ispovijedati vjeru pjesmom

Osim važnosti komunitarne dimenzije Vjerovanja, važno je i njegovo pjevanje. Dakle, ne tek da ga zajednica zajedno moli već da ga zajedno pjeva.
27. srpnja 2017.

Što je to – kolaudacija orgulja?

U praksi je Crkve da se nove orgulje u bogoslužnom prostoru najprije blagoslove jer je svaki blagoslov znak kojim se označuje i ostvaruje posvećenje ljudi u Kristu i na koncu proslava Boga. Taj se obred još naziva i kolaudacija orgulja.
07. srpnja 2017.

Svetkovina Tijelova i euharistijski pjesnik

Jedna od velikih zasluga Tome Akvinskog je usklađivanje vjere i razuma izraženo i u njegovu euharistijskome pjesništvu.
15. lipnja 2017.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 95)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 
Izvođači