Croatian English German Italian

„Život za život“

Na današnji spomendan mučenika sv. Maksimilijana Kolbea, podsjećamo na duhovni rock mjuzikl „Život za život“. Poslušajte pjesmu „Utemeljenje“ i pročitajte informacije o mjuziklu posvećenom svim žrtvama totalitarnih režima.
Autor: Laudato/A.D. Photo: dnevno.hr petak, 14. kolovoza 2015. u 12:34
Foto

„Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.“ (Iv 15, 13)
 
 „Život za život“ mjuzikl je nadahnut žrtvom sveca koji je svoj život darovao za bližnjega, a nastao je inicijativom franjevaca konventualaca sa zagrebačkoga Svetog Duha. 
 
Mjuzikl je podijeljen u devet prizora, koji kronološkim redom prikazuju život poljskog redovnika, franjevca konventualca, fra Maksimilijana Rajmunda Kolbea. Svaki prizor zaključuje jedna glazbena tema. Prizori su obogaćeni pripovijedanjem i video projekcijama, u svrhu boljeg i potpunijeg informiranja gledatelja i lakšega doživljaja konačne poruke mjuzikla.
 
Mjuzikl je izvorno rađen na talijanskome jeziku i u originalu se pomalo razlikuje od prilagodbe na hrvatski jezik. Talijanska verzija sadrži čak 18 songova i zamišljena je kao koncertni mjuzikl, bez scenskih dodataka. Također i naziv mjuzikla približno prati izvorni naziv na talijanskome „Fare della vita un dono“ (Učiniti da život bude dar).
 
Producent mjuzikla je fra Ivan Bradarić, a sve informacije možete pronaći na stranici Zbora Kolbe.

Izdvojeno
Izvođači