Croatian English German Italian

Bože, čuvaj Hrvatsku

Na blagdan Gospe Snježne, uz prekrasnu skladbu Đanija Maršana i stihove Drage Britvića u aranžmanu Andreja Baše želimo sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Autor: Laudato/A.D. Photo: www.znet.hr srijeda, 05. kolovoza 2015. u 15:57
Foto

„Kao vjernici znamo: u životu nema slučajnosti. Ako se hrvatski vjerni puk tijekom Domovinskoga rata predao zagovoru Blažene Djevice Marije, što su na poseban način, s krunicom u ruci, činili hrvatski branitelji, je li bilo moguće da se veličanstvena pobjeda ne izbori i na njezin blagdan? Ona je posredovala Isusovu prvom čudu u Kani Galilejskoj, a znamo da je njezin zagovor, zaštita Gospe Snježne, bio presudan i u čudu hrvatske obrane i oslobođenja“, rekao je kardinal Josip Bozanić tijekom homilije na svečanom misnom slavlju za poginule, umrle i nestale branitelje u Domovinskom ratu 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u novoizgrađenoj kninskoj Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.
 
Neka jedna od omiljenih domoljubnih pjesama „Bože, čuvaj Hrvatsku“ i danas, na dvadesetu obljetnicu vojno – redarstvene operacije „Oluja“, bude izraz neizmjerne zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima, znak ponosa i ljubavi i molitva za našu domovinu Hrvatsku. Neka bude i znak zahvalnosti Gospodinu za slavnu pobjedu. Sjetimo se, slušajući pjesmu, svih poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

Molimo za budućnost Lijepe naše!

„Nek se sliju molitve sve u jedan glas, čuvaj ovo sveto tle, blagoslovi nas.
 Ako treba, Gospode, evo primi zavjet moj, uzmi život od mene pa ga podaj njoj!
 I u dobru i u zlu, budi s nama, budi s njom, Bože, čuvaj Hrvatsku, moj dragi dom.“

Izvođači