Croatian English German Italian

"Oxygen": svjedočanstvo vjere i ljubavi u životnoj krizi

Predstavljamo novi album "Oxygen" i pjesmu "Made New" američkoga kršćanskog izvođača Lincolna Brewstera. Album je izdan u srpnju ove godine, sadrži jedanaest novih pjesama i deveti je po redu Brewsterov album, nastao u jednom od najtežih razdoblja njegova života.
Autor: AD/Laudato Photo: uverse.com Sunday, 24. August 2014. u 13:12
Foto

Lincoln Brewster rođen je 1971. godine, a intenzivno se bavi glazbom od svoje 19. godine. Odrastao je u malenome gradiću u Aljaski, a djetinjstvo mu je, između ostaloga ostalo obilježeno nasilničkim ponašanjem njegova očuha, uzrokovanog alkoholizmom. Zajedno sa svojom majkom, s kojom je oduvijek dijelio ljubav prema glazbi, mladi Lincoln tražio je olakšanje od životnih problema u glazbi. Svoju glazbenu karijeru ozbiljno je započeo u mainstream vodama, no danas svjedoči da je Bog za njega imao drukčije planove. Jedne je večeri s djevojkom, a danas suprugom Laurom nakon odlaska u crkvu doživio obraćenje srca i odlučio čitav svoj život staviti u službu Kristu. Okrenuo je leđa karijeri koja mu je obećavala velik uspjeh u svijetu rock'n'rolla i počeo se brinuti o glazbenom dijelu bogoslužja u svojoj lokalnoj crkvenoj zajednici.
 
Nastanak novog albuma "Oxygen" povezan je s još jednim teškim životnim izazovom pred kojim se, zajedno sa svojom obitelji Lincoln nedavno našao. Protekle dvije godine su mladome bračnom paru s dvojicom sinova prolazile užurbano, u stalnoj gužvi zbog turneja, a uz to Lincoln je započeo i snimanje svoga novog albuma "Oxygen". Četvrtoga dana snimanja njegova je supruga iznenada završila u bolnici. Činilo se da treba proći kroz rutinsku operaciju žuči, no liječnici su ubrzo otkrili da boluje od rijetkog oblika karcinoma.
 
"To nas je zaista šokiralo. Odjednom je onkologija postala naša svakodnevica. Nismo se stigli ni okrenuti, a već smo se borili protiv opake bolesti.", svjedoči Lincoln Brewster, koji je osjetio da bi trebao zaustaviti rad na snimanju svog albuma kako bi mogao što češće biti s Laurom. "No, Bog mi je poručio da, koliko god moj korak bio težak, samo nastavim koračati."
 
Iste te godine, Laura i Lincoln doznali su još jednu tužnu vijest: njihovi prijatelji ostali su bez 21-godišnjeg sina, koji je poginuo u prometnoj nesreći. Još jedan šok, još više neodgovorenih pitanja, još više tuge i straha.
 
Nakon iduće operacije, Laurino stanje se popravilo i pokazalo se da je karcinom uklonjen te da nema više opasnosti za njezin život. Nakon što se pred Lincolnom otvorio cijeli niz novih pitanja o životnome smislu, vratio se u studio da dovrši svoj album. Međutim, ovoga puta rad je bio ozbiljniji, a u pjesme na albumu utkana su sva iskustva patnje, straha i snage koju je izmolio od Boga kroz jedno od najtežih životnih razdoblja. Lincoln Brewster je nakon snimanja albuma "Oxygen" zaključio: "Naučio sam da trebamo Boga više nego što trebamo zrak koji udišemo. Postoji nešto važnije i od samog života."
 
Prvi singl s novog albuma Lincolna Brewstera zove se "Made New". Pjesmu je napisao Josiah James, a Brewster ju je odmah zavolio. Ubrzo je prihvaćena i na radio postajama, a njezine riječi za Lincolna su nakon teške životne borbe pune dubokoga značenja: "Zoveš me k sebi, privlačiš me sve bliže, okružuješ me ljubavlju i daješ mi nadu. Podižeš me, podsjećaš me tko sam, u Tebi sam ponovno živ! Ti si moje spasenje, Ti si snaga mog života: ne bojim se!"  

Poslušajte pjesmu "Made New" u nastavku.

 

 
Izdvojeno
Izvođači