Za laudato.hr piše:

s. Marija Pia Tadijanov

nedjelja, 24. prosinca 2017. Arhiva kolumne

Svatko od nas može roditi Isusa u svom srcu

Sva spremanja, uređivanja, ukrašavanja, izrada silnih ukrasa, pažnja i usredotočenost oko predstave, kostima, scenografije, teksta i malih glumaca, odvratili su mi pažnju od smisla Božića.
Foto: pixabay.com

Mala bića, jednostavna i dobronamjerna, radosna i neposredna...nije riječ o vilama, niti o vilenjacima Djeda Božićnjaka, nego o nama vrlo vidljivim i bliskim bićima – djeci. Želim vam ispričati priču o njima, o dvoje njih zapravo. Želim vam da doživite veličinu Boga u njihovim srcima i da spoznate što vam je potrebno da doista doživite ovaj Božić.

Priča započinje nakon božične priredbe u našem vrtiću, kada smo uprizorili Isusovo rođenje i uvjete u kojima se Isus rodio, dječak koji je glumio jednu od ovčica, sutradan je, prolazeći kraj štalice uzviknuo: ''Ja želim rodit Isusa. I ja ću rodit Isusa!''. Na tu mu se izjavu nasmijala njegova sestra i jedna prijateljica, govoreći: ''Ali ti ne možeš roditi Isusa!'', a on im je odgovorio ljutito: ''Da, mogu! Ja ću roditi Isusa!''. I dok su nastale suze u dječakovim očima, a smijeh i dalje odjekivao od strane djevojčica, prišla je dječaku manja djevojčica i rekla mu gladeći ga po leđima: ''I ja cu joditi Isusa. Zajedno cemo ga joditi!''. Promatrajući to sa strane i bivajući zatečena situacijom, u srcu sam se radovala i osjetila dotaknutom od strane Božje milosti koja mi je u tom trenutku progovorila i dala do znanja u čemu je bit Božića!!!

Sva spremanja, uređivanja, ukrašavanja, izrada silnih ukrasa, pažnja i usredotočenost oko predstave, kostima, scenografije, teksta i malih glumaca, odvratili su mi pažnju od smisla Božića. I ja sam poput djece čiju usredotočenost sa Isusa usmjere na Djeda Božičnjaka, a taj ''Djedica'' moje su brige i obaveze koje moje misli i srce onesposobljuju za ROĐENJE!

Kada mi se manja djevojčica obratila nakon ohrabrujuće izjave dječaku sa riječima :''Sestlo Pia, jel tako da i mi mozemo loditi Isusa?'', osjećala sam se kao pod velikim reflektorom Božje ljubavi i milosti... ''Da, svatko od nas može roditi Isusa u svom srcu!'' i djevojčica je ostala sa smiješkom koji ja vjerujem nije bio daleko od smiješka pravog anđela, Božjeg glasnika!
 
I tako pišem vam i ja sa smiješkom u nadi da će i vama ova mala i naizgled neuočljiva svakodnevna situacija otvoriti srce kako biste mogli i vi RODITI ISUSA!
 

Da biste komentirali, prijavite se.