„Naš narod, malen među ostalima, velikima, još uvijek živi i visoko diže svoj stijeg“

Knin – radosno domoljublje; Mimohod – sigurnost i struktura
04. kolovoza 2015.

Tuđman: jedini u svijetu napravio plan povratka izbjeglica, a Srbija je to ovih dana odbila

Danas je druga obljetnica ulaska Hrvatske u EU, odnosno službeni datum njezinog institucionalnog povratka tamo gdje i pripada, a to je zapadnoeuropski kulturni krug, iz kojeg se izdvojila 1918., nakon završetka Prvog svjetskog rata.
01. srpnja 2015.

Četvrt stoljeća moderne hrvatske države – Jesmo li ju gradili na „čvrstoj stijeni“?

Kada neka homilija kardinala Bozanića ostane prešućena ili kurtoazno prenesena u najčitanijim medijima, onda je stvar jasna – kardinal je opet vrlo dobro detektirao stanje stvari i ukazao na probleme o kojima je bila potreba i prigoda odgovoriti.
28. lipnja 2015.

Vulin i Vučić su jasni – ali što hrvatski političari misle o kardinalu Stepincu?

Prije deset godina jedna moja dobra prijateljica dobila je stipendiju za dvotjednu edukaciju o holokaustu u Izraelu. Seminar je organiziran u Međunarodnom centru Yad Vashem u Jeruzalemu i tijekom jedne radionice organizirani su susreti sa Židovima iz Zagreba, izbjeglim tijekom ili nakon II. svjetskog rata.
24. lipnja 2015.

Deset stvari koje možete naučiti od hrvatskih branitelja koji prosvjeduju 200 dana

Učinci koji su proizišli iz ovog prosvjeda su daleko snažniji od ostavke onih koji branitelje ismijavaju i omalovažavaju.
25. prosinca 2017.

Isplanirane i koordinirane jezične manipulacije u Jasenovcu

Vrijeđanje institucije predsjednika Republike, zviždanje žrtvi holokausta, veličanje zločinca i komunističkog diktatora, stvaranje novih jezičnih arhitektura, a sve zaogrnuto u plašt pijeteta prema nevinim žrtvama, obilježje je nedjeljne komemoracije u spomen proboja logoraša u Jasenovcu.
29. travnja 2015.

U strahu od koga ili čega Kristovi učenici u Hrvatskoj danas zatvaraju vrata?

„…Dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata,…“ (Iv 20,19) – U strahu od koga ili čega Kristovi učenici u Hrvatskoj danas zatvaraju vrata?
08. travnja 2015.

Getsemanska ura – „Vaš čas i vlast tmina“ (Lk 22, 53)

Zlo trijumfira kad čovjek misli da može sam, bez Boga.
02. travnja 2015.

Ivi Josipoviću ostale su samo ideološke teme

Dobar dio analitičara i javnosti bio je složan kako je odlazak Ive Josipovića s Pantovčaka bio dostojanstven i u maniri zrelog političara koji zna podnijeti poraz i gubitak položaja. No već nekoliko dana nakon toga njegov govor pomalo mijenja ton.
27. ožujka 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 76)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8  >  >|