Prepoznajte povrijeđenost u međuljudskim odnosima

Povrijeđenost je teško stanje koje ignoriramo jednom kada počenemo razmišljati o rastavi. Ono je stanje ponosa koje donosi plodove bijesa, ljubomore i zavisti. Nemoćni smo priznati kako nam je nanesenim uvredama narušeno samopouzdanje i slika koju smo godinama gradili o sebi.
12. ožujka 2015.

Rastava -izlaz ili borba?

Neke se rastave na kraju ipak dogode. Popravljanje odnosa koliko god zahtijevalo osobnu svijest o promjeni, ukoliko je ona jednostrana, završit će u razdvajanju od stola i postelje. Ali ta odluka bit će donesena u slobodi jer je barem jedna strana bila spremna raditi na sebi.
09. veljače 2015.

Kako djecu podučiti tišini i sabranosti?

Dani Došašća, iščekivanje Božjeg dolaska, idealno su vrijeme za razmatranje o tišini jer to je vrijeme kada izgleda nemoguće o njoj razmišljati. Paradoksi u životu uvijek su izazov i prilika za nešto novo i drugačije.
04. prosinca 2014.

Rješenje je tamo od čega najviše bježimo

Blaženstva na prvi pogled djeluju nerealno. Mnogima je život bez mjesečnih primanja ulaznica za pakao, a ne za Kraljvestvo Nebesko. Svakodnevne suze najčešće su dijagnoza depresije, a ne Kraljevstva Nebeskog. Nemir u srcu slika je razrajuće tjeskobe i dubokih anksioznih poremećaja, a ne Kraljevstva Nebeskog.
27. lipnja 2017.

Ususret sinodi o obitelji – Majka Crkva uvijek ima odgovor

Majka koja se boji rješenja u svakodnevnim životnim problemima ili ih ne zna prepoznati, majka je koja prenosi djeci nesigurnost i nemoć, a ne radost života i spremnost na žrtvu kakav god savjet ili rješenje bilo. U trenucima kada sam nemoćna kao majka, osjetim kako je lijepo biti dijete u Božjim rukama.
04. listopada 2014.

Stres u obitelji otklonimo dobrom organizacijom vremena i redovitom ispovijedi

Početak školske godine važan je datum u životu obitelji. Kompletiranje knjiga, nabavka bilježnica, rasprave s manjom djecom oko smanjenja apetita prilikom „šopingiranja“ pribora i ostalih dodatnih potrepština koje opterećuju obiteljski budžet, borba sa nezainteresiranošću starije djece kojima je početak školske godine samo simbol novih muka – sve su to izazovi početka nove školske godine.
02. rujna 2014.

U odgoju djece opasno je izjednačiti rad i zaradu

Odgajamo li djecu za rad kao put njihova posvećenja i način obavljanja kršćanskih dužnosti ili rad kojemu je jedini cilj profit i debeli novčanik te što veći prestiž u društvu? Koliko puta dječje želje za nekom igračkom zaustavimo jednostavnom rečenicom „Strpi se, zlato, da mama dobije plaću...“
02. kolovoza 2014.

Učimo djecu živjeti molitvu

Zadnji dani proljeća obilježeni su slavljima Prve pričesti i primanjem Svete potvrde. Blagovanjem tijela Gospodnjeg dijete kreće u avanturu osobnog prijateljevanja s Kristom, a s pečatom svetoga vaše dijete u potpunosti potvrđuje da je Kristovo i da shvaća snagu važnosti i spreman je boriti se za važnost darova koje mu Gospodin uvijek iznova želi dati po Duhu Svetom.
03. lipnja 2014.

Savjeti sv. Ivana XXIII. za bolje odnose u obitelji

Pastirska riječ pape Ivana XXIII. uvijek je snažno odzvanjala među kršćanskim pukom. Osvojio je srca spremnošću da čovjeku svoga vremena uputi riječi utjehe u toplini njegova doma i zaštiti obitelji.
11. listopada 2019.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 53)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >|