Glazbeni pogled na 2013. godinu - 3. dio

Treći dio kolumne posvećen je 15 godina emisije Sacro ritam koja se emitira u programu Hrvatskog katoličkog radija. Emisija Sacro ritam uz to što redovito prati događanja sa Cro sacro scene poput festivala duhovne glazbe, najave koncerata, promocije albuma, izvođača i zajednica mladih, sudjelovala je i u stvaranju glazbenih projekata.
06. veljače 2014.

Glazbeni pogled na 2013. godinu - 2. dio

Godina Gospodnja 2013. je iza nas. Društveno, ekonomski i politički uglavnom nije vrijedna pozornosti, ali ju ipak ne bih mijenjao za goru. Izborili smo se za nešto što je samo po sebi normalno ili možda ipak nije, pa smo i u Ustav morali napisati da je brak zajednica muškarca i žene a sve drugo je ipak nešto drugo. Drugi nastavak "Glazbenog pogleda na 2013." bit će rezerviran za jubilarce s 20 i 15 godina.
04. veljače 2014.

Glazbeni pogled na 2013. godinu - 1. dio

Godina Gospodnja 2013. je iza nas. Društveno, ekonomski i politički uglavnom nije vrijedna pozornosti, ali je ipak ne bih mijenjao za goru. Izborili smo se za nešto što je samo po sebi normalno ili možda ipak nije, pa smo i u Ustav morali napisati da je brak zajednica muškarca i žene a sve drugo je ipak nešto drugo.
29. siječnja 2014.

Glazbeni Božić 2013. godine

Božić je vrijeme radosti, a glazba je u tome vrlo prikladno sredstvo. Veliko bogatstvo hrvatskih pučkih božićnih pjesama to potvrđuje. Čuh nedavno informaciju da smo, uzimajući broj stanovnika i broj božićnih napjeva pri samom vrhu u Europi. U tome ne zaostaje ni suvremena produkcija iz koje su nastali neki zaista lijepi božićni napjevi.
31. prosinca 2013.

Pogled na album „Pjesma nad pjesmama“ VIS-a Jukić

„Pjesma nad pjesmama“ naziv je zanimljivog albuma duhovne glazbe na kojem najpoznatije pjesme sastava „Jukić“ iz Sarajeva izvode poznata imena hrvatske pop i zabavne glazbe: Tereza Kesovija, Nina Badrić, Ivan Mikulić, Ivana Vrdoljak Vanna, Ivana Husar Mlinac, Doris Dragović, Željko Bebek, Marija Husar Rimac, Zorica Kondža i Kemal Monteno.
27. studenog 2013.

CSI Cro sacro: "Novo Nebo" od 30 godina

„Novo Nebo“ je duhovni sastav koji u župi sv. Ilije u Zenici djeluje već 30 godina. U tih 30 godina kroz sastav je prošlo 70-ak glazbenika kroz oko 10 generacija. Iza njih je jako puno odsviranih misa, koncerata i samo tri albuma (da je bilo novaca koliko je bilo ideja i albuma bi bilo puno više).
09. studenog 2013.

CSI Cro sacro: 30 godina grupe „Kefa“

Grupa „Kefa“, više ili manje aktivno djeluje trideset godina i ostavili su neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbeno-duhovnoj sceni. Grupa je, što direktno što indirektno, svojim pjesmama načinom rada utjecala na mnoge duhovne sastave te danas zasigurno ne postoji duhovni sastav koji u svom misnom ili koncertnom repertoaru nema nekoliko pjesama grupe „Kefa“.
26. kolovoza 2013.

Glazbeno duhovna korizma jednog crkvenog glazbenika

Svima nama, koji pjevamo i sviramo Gospodinu za ovu korizmu predlažem: slobodno se odrecite ne dolazaka na probu, pričanja za vrijeme probe.
13. veljače 2013.

Oni sviraju Gospodinu direktno

U kolumni oživljavamo spomen na pokojne glazbenike koji su ostavili veliki trag na području Cro sacro scene bilo da je riječ o glazbenicima koji su se bavili isključivo ili i duhovnom glazbom.
02. studenog 2012.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 22)
 |<  < 1 - 2 - 3  >  >|