"Regina Coeli" 11.05.2014.

"Samo Uskrsli Isus je pravi Dobar pastir. Molimo ove nedjelje za naše pastire", poručio je papa Franjo u nagovoru uz podnevnu molitvu "Kraljice neba" u Vatikanu u nedjelju, 11. svibnja. Pogledajte snimku prijenosa iz Vatikana na Laudato internetskoj televiziji uz prijevod Mirjane Anđić.
nedjelja, 11. svibnja 2014.
Treba inzistirati kod pastira, biskupa i svećenika, sve dok vam ne dadnu mlijeko milosti, nauka i vodstva, rekao je Papa vjernicima okupljenim na Trgu Sv. Petra i pozvao ih da se mole za pastire kako bi im Bog pomogao u njihovoj apostolskoj djelatnosti. Na to ga je potaknula liturgijska Nedjelja Dobrog Pastira. Prepričao je odlomak pisma sv. Cezarija iz Arlesa, u kojem navodi kako malo tele kad je gladno ne daje mira majci sve dok mu ne da mlijeka. Preporučio je vjernicima da i oni tako ustrajno traže od svojih pastira da im pomognu otkriti put Kristu, koji pokazuje i podržava Božji puk na putu nade. Ti pastiri moraju nekada biti među narodom, a u drugim prilikama moraju hodati iza naroda da bi pomogli onima koji zaostaju.

Nedjelja Dobrog Pastira pruža posebnu priliku i za molitve za svećenička i redovnička zvanja. Svaki poziv pretpostavlja izlaz iz sebe samoga kako bi se svojom egzistencijom ušlo u Krista i njegovo Evanđelje. Poziv stoga uvijek s jedne strane pretpostavlja entuzijazam, a s druge strane obvezu. Da bi se to moglo ostvariti, potrebno je ući u duboko prijateljstvo s Gospodinom kako bi se moglo živjeti od Njega i s Njime, pojasnio je Papa bit svećeničkih poziva i pozvao vjernike da se mole Gospodinu kako bi podao svećenike i suvremenom svijetu, u kojem postoji rizik da Božji glas bude ušutkan. Kršćani, obitelji, župe i pokreti moraju postati svjesni te dužnosti i uvjereno za to moliti.

Prigodom obilježavanja Majčina dana sjetio se i molio zajedno s okupljenim hodočasnicima za majke cijeloga svijeta, preporučivši ih zagovoru Isusove Majke Marije. Pozdravio je neokatekumenske skupine, koje naviještaju Isus Krista po rimskim trgovima i trgovima brojnih gradova svijeta. Prvopričesnicima i krizmanicima je preporučio je da uz pomoć Duha Svetoga čuvaju u srcu Isusa, kojega su primili.

Glazbena podloga:
„Kraljice neba“ – Davor Terzić (Marija fest Molve 2013.)
molitva/Davor Terzić/Olja Dešić
Da biste komentirali, prijavite se.