Opća audijencija 17.6.2015. - Gospodin će nam vratiti sve naše drage koji su otišli prije nas

„Božja ljubav jača je od smrti i takvoj ljubavi trebamo postati suradnici“, pozvao je Sveti Otac na općoj audijenciji 17. lipnja 2015. na Trgu svetog Petra u Vatikanu govoreći o suočavanju sa smrću u obitelji.
srijeda, 17. lipnja 2015.

 „Možemo maknuti žalac smrti kako je govorio apostol Pavao. Možemo joj zabraniti da nam otruje život“, da nas ne preplave osjećaji mržnje, oholosti zbog gubitka, ohrabrio je Papa zaključujući: „Nakon što je Isus oživio mladića, sina udovice, kako kaže evanđelje, 'Isus ga vrati njegovoj majci'. To je naša nada! Svi naši dragi koji su otišli ispred nas, svi, Gospodin će nam ih vratiti!“

Pogledajte snimku opće audijencije pape Franje u Vatikanu, uz hrvatski prijevod na Laudato televiziji. Voditeljica emisije je Diana Tikvić, a gost dogmatičar dr. fra Ivan Karlić.

Papinu katehezu i poruke uprisutnjujemo u stvarnom životu. Unutar snimke audijencije pogledajte prilog o obitelji Vukšić koja se vjernički suočila sa smrću u svojoj obitelji i nastavila život pun nade i čežnje za konačnim, zajedničkim, vječnim susretom.

 

Da biste komentirali, prijavite se.