Rome Reports

Sikstinska kapela - prije i sad

14.11.2014.
Nakon što je u Sikstinskoj kapeli nedavno ugrađen novi sustav rasvjete, posjetitelji mogu razgledati slike u sasvim novom svjetlu.

Najpopularniji Papini tweetovi

08.11.2014.
Svakih dan-dva papa Franjo objavi tweet. Njegov najpopularniji tweet je od Uskrsa 2014., a sadrži četiri riječi: Krist je uskrsnuo, aleluja!

Nadbiskup Rige svojoj majci zahvalan za život

03.11.2014.
„Živ sam da ispunim svoje zvanje i poslanje u svijetu. Da su me ubili u majčinoj utrobi, danas bi netko drugi bio nadbiskup Rige. Imao sam priliku podijeliti svoje osobno svjedočanstvo, jer su predlagali da me se ubije u majčinoj utrobi“, istaknuo je nadbiskup Rige, Zbigevs Stanckevics.

Svjedočanstvo bračnih parova na sinodi u Vatikanu

17.10.2014.
Da brak može trajati zauvijek i da postoji vjernost, potvrđuju svojim životnim primjerom bračni parovi iz cijelog svijeta koji će govoriti na Izvanrednoj sinodi biskupa na temu obitelji koja se održava u Vatikanu.

Kairy Márquez - jedna od budućih istaknutih glasova duhovne glazbe

03.10.2014.
"Otvorio si oči srca moga", poručuje mlada pjevačica Kairy Márquez u svojoj najpoznatijoj pjesmi "Kralju moćni". Trenutno radi na svom prvom albumu te surađuje s mnogim glazbenicima. Upoznajte mladu pjevačicu...

Lista savjeta pape Franje za uspješniji brak

30.09.2014.
Prema papi Franji tri su fraze odličan temelj za uspješniji brak: Smijem li? Hvala. Oprosti. "Ne možete brak zasnivati na osjećajima koji dođu i prođu. Nego na stijeni prave ljubavi, ljubavi koja dolazi od Boga", poručio je Sveti Otac prilikom susreta sa zaručnicima iz cijelog svijeta.

Papa mladima: Nemojte da vas tehnologija ometa u vjerničkom životu

29.09.2014.
Više od 50.000 njemačkih ministranata susrelo se s papom Franjom. Tom prilikom Papa ih je ohrabrio u vjeri: "Pročitajte opet Evanđelje koje slušate u liturgiji osobno, u tišini te ga primijenite na život."

Sv. Ivan Pavao II. i sv. Gianna Beretta zaštitnici Svjetskog susreta obitelji

23.09.2014.
Papa i obiteljska žena - sveci su to odabrani da budu pokrovitelji Osmog svjetskog susreta obitelji koji će se održati u rujnu iduće godine u Philadelphiji, SAD.

Suosjećamo s Papom i pridružimo mu se u molitvi

20.08.2014.
Troje članova obitelji pape Franje poginulo je u Argentini, u prometnoj nesreći. Riječ je o supruzi i dvoje djece Papina nećaka, koji je u nesreći teško ozlijeđen. Glasnogovornik Svete Stolice o. Federico Lombardi pozvao je sve koji suosjećaju s Papom da mu se pridruže u molitvi.

Najdirljiviji trenuci pohoda pape Franje u Južnoj Koreji

18.08.2014.
Pratimo papu Franju od trenutka kada se susreo s obiteljima stradalih u trajektnoj nesreći do molitve za jedinstvo dviju Koreja. Donosimo najdirljivije trenutke Papinog pohoda Južnoj Koreji.

Ateist snimio film o Isusu i posvetio ga sv. Ivanu XXIII.

07.08.2014.
Talijanski filmaš Pier Paolo Pasolini bio je ateist i komunist koji je 1964. godine šokirao svijet snimivši film naslovljen "Evanđelje po Mateju". Još više je iznenadilo što je film posvetio sv. Ivanu XXIII. "To je prekrasan film o Kristu, a producirao ga je netko tko nije katolik, ali koji ima ...

Kako pravilno pružiti znak mira

04.08.2014.
Vatikanska Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je okružnicu s uputama o pravilnom pružanju znaka mira. Okružnicu je odobrio papa Franjo, a cilj je pomoći vjernicima da prodube duhovno značenje znaka mira.

Fra Michael Perry: Od mladog gitarista do generalnog ministra OFM

01.08.2014.
Fra Michael Anthony Perry izabran je 2013. godine za novog generalnog ministra Reda Manje braće. Rođen je u Indianapolisu (SAD) 1954. godine. Kaže da je unutrašnja sloboda bit učinkovitog vodstva i da papa Franjo pokazuje taj primjer svojim životom i stilom.

Kako izgleda tipični dan u životu pape Franje?

30.08.2014.
Papa Franjo se svakoga dana drži strogo svog dnevnog rasporeda, rekao je o. Guillermo Karcher, glavni papin ceremonijar. Kako je rekao, Sveti Otac je na nogama već od 4.30 sati, a svoj dan započinje molitvom. Tijekom cijelog dana se papa Franjo susreće s ljudima, jer vjeruje da mu se kroz te ...

Upoznajte novog predsjednika Vatikanske banke

22.07.2014.
Novi predsjednik IOR-a, Ustanove za religijska djela, poznate kao Vatikanske banke je 51-godišnji Francuz Jean-Baptiste de Franssu. Oženjen je, ima četvero djece te ima veliko iskustvo u financijskim poslovima na međunarodnom području.

Upoznajte vatikanske medije

16.07.2014.
Vatikan je vlasnik pet različitih medijskih ispostava koje omogućuju da se širi njegova poruka. Kako bi vijesti iz Vatikana bile dostupnije, osmišljena je i Papina aplikacija za pametne telefone (The Pope App) koja postaje u kratkom roku sve popularnija.

Dvojica papa i završnica Svjetskog nogometnog prvenstva

12.07.2014.
Njemačka protiv Argentine. Momčadi iz domovine dvojice papa borit će se za naslov svjetskog prvaka. Tko će pobijediti?

Bivša papinska kuća pretvorena u predsjedničku rezidenciju dostupna javnosti

04.07.2014.
Kvirinalska palača jedna je od najvažnijih lokacija u Rimu. Gotovo su svi važni arhitekti od 16. do 18. stoljeća pridonijeli na neki način njezinu razvitku. Današnju predsjedničku rezidenciju možete razgledati na internetu.

Papa Franjo o kršćanstvu i nogometu

27.06.2014.
Papa Franjo je jasno kazao da će za ovog Svjetskog prvenstva ostati neutralan. No često pokazuje svoju strast prema nogometu opisujući kršćanski život.

Predsjednici Palestine i Izraela s papom Franjom i patrijarhom Bartolomejem I. posadili drvo mira

10.06.2014.
Papa Franjo je, nakon molitve i govora u nedjelju, 8. lipnja, zajedno s dvojicom predsjednika Mahmudom Abbasom i Shimonom Peresom i ekumenskim patrijarhom Bartolomejem I. posadio drvo mira u Vatikanskim vrtovima.

Nomadelfija, život po uzoru na prve kršćane

22.05.2014.
Upoznajte grad Nomadelfiju u kojem obitelji žive po uzoru na prve kršćane u Jeruzalemu. Utemeljio ga je 1948. godine talijanski svećenik Zeno Saltini.

Posjet pape Franje Svetoj zemlji

20.05.2014.
Velika su očekivanja od posjeta pape Franje Svetoj zemlji. Sveti Otac će tijekom bogatog trodnevnog hodočašća od subote, 24. svibnja, do ponedjeljka, 26. svibnja, posjetiti Jordan, Palestinu i Izrael.

Put svetosti prema sv. Ivanu Pavlu II.

01.05.2014.
"Svetost je dići oči prema vrhovima planina. Ona je prisnost s Ocem koji je na nebesima", poručio je u jednom od svojih govora sv. Ivan Pavao II. Utječimo se zagovoru ovog velikog pape!

Kako teku pripreme u Vječnom gradu za kanonizaciju dvojice velikih papa?

10.04.2014.
Dvojica velikih papa - Ivan Pavao II. i Ivan XXIII. u nedjelju, 27. travnja, bit će proglašeni svetima. Za predstojeću kanonizaciju Vječni grad je u velikim pripremama za rijeke hodočasnika koje se ondje očekuju.

Prva godina pontifikata pape Franje

13.03.2014.
"Izgleda da su moja braća kardinali otišli na kraj svijeta da nađu papu", rekao je papa Franjo tog 13. ožujka 2013. okupljenim vjernicima i brojnim gledateljima diljem svijeta na svom prvom pojavljivanju na balkonu Bazilike sv. Petra nakon konklava.

Savjeti pape Franje svećenicima

08.03.2014.
"Crkva treba biti poput poljske bolnice - ne smije čekati da bolesnici traže liječnika, nego sama treba tražiti 'ranjene'", poručio je papa Franjo rimskim svećenicima okupljenim na audijenciji u Dvorani Pavla VI.

"Gledamo Gospodina iz prvog reda"

09.02.2014.
"Gledamo Gospodina iz prvog reda", poručili su roditelji šestero djece koji su zbog misionarskog poslanja u Mađarskoj odlučili napustiti dom i posao u Španjolskoj kako bi se odazvali Božjem pozivu. Kako svjedoče, oboje su istovremeno čuli Božji glas i odlučili svoje živote u potpunosti predati ...

Čudesa su moguća: Antonija Cabrera ozdravila po zagovornoj molitvi

30.01.2014.
Širom svijeta molilo se za 15-godišnju djevojčicu, Antoniju Cabrero, koja je završila na intenzivnoj njezi nakon što je pretrpjela moždani udar. Njeni prijatelji su pozvali na molitvu na www.mayfeelings.com. Molimo jedni za druge. Ujedinimo se molitvi na duhovnoj mreži May Feelings...

Zagrljaj od Svetog Oca

26.01.2014.
Jedna obitelj čak je iz Argentine došla na audijenciju kako bi sudjelovala na općoj audijenciji pape Franje u Vatikanu. Kako je sin dobio zagrljaj od Svetog Oca, doznajte u prilogu.

Uspješna europska inicijativa "Jedan od nas" za zaštitu života

10.01.2014.
Europska građanska inicijativa "Jedan od nas" nastavlja borbu za pravo na život. Europski građani svojim su potpisom poduprli ovu inicijativu te se izjasnili za stav da život počinje začećem. Više o ovoj uspješnoj europskoj inicijativi doznajte u prilogu.

Papa Franjo: "Želim da Crkva izađe na ulicu"

03.01.2014.
Papa Franjo je u srpnju 2013. posjetio Brazil u povodu Svjetskog dana mladih. Na misnom slavlju na plaži u Rio de Janeiru okupilo se čak tri milijuna ljudi.

Greg Burke: "Vatikan priprema brojne promjene za 2014."

02.01.2014.
Vatikanski savjetnik za medije Greg Burke najavljuje da za 2014. godinu Vatikan priprema brojne promjene.

Pogled unatrag: Prvih mjesec dana pontifikata pape Franje

30.12.2013.
Pogledajte pregled važnih događanja u prvom mjesecu pontifikata pape Franje.

Doživite ljepotu vatikanskih jaslica

29.12.2013.
Božićni ugođaj iz Vatikanu osjetite u svom domu. Doznajte otkuda dolaze ovogodišnje jaslice u Vatikanu...

Tko su osobe koje igraju važnu ulogu u životu Crkve?

28.12.2013.
Kako bi se što bolje razumjele najnovije vijesti iz Vatikana, donosimo popis ključnih osoba koje igraju važnu ulogu u životu Crkve. Pogledajte!

Papina božićna poruka "Urbi et orbi": Poziv na mir

27.12.2013.
Tisuće hodočasnika su u srijedu, 25. prosinca, na Trgu sv. Petra prisustovale prvom božićnom blagoslovu "Urbi et Orbi" pape Franje. Tom je prilikom Sveti Otac pozvao na mir u svijetu. Pogledajte!
Prikazujem rezultate 1-36 (od 54)
 |<  < 1 - 2  >  >|