3. Obiteljska biciklijada sv. Ivana Pavla II. uz 25. godina Papina dolaska u Zagreb

Biciklijada će se održati u subotu 14. rujna 2019. s početkom u 9 sati ujutro.
Autor: biciklijade.com/laudato.hr/D.R. Photo: kristov-stol.hr subota, 14. rujna 2019. u 16:23

Misijska Europska inicijativa "Kristov Stol" povodom 25. godišnjice dolaska sv. Ivana Pavla II. u Zagreb i Hrvatsku organizira 3. Zagrebačku Obiteljsku biciklijadu sv. Ivana Pavla II.

Biciklijada će se održati u subotu 14. rujna 2019. s početkom u 9 sati ujutro, polazeći sa Zagrebačkog hipodroma na kojem se i odvio povijesni susret Hrvata s Papom. Tijekom biciklijade posjetit će se drvene kapele Zagrebačke nadbiskupije - na Bundeku i Jakuševcu, zatim će se preko novozagrebačkih župa svetih Evanđelista uputiti do cilja - crkve sv. Benedikta u Mičevcu.

U toj je crkvi predviđeno zahvalno euharistijsko slavlje s početkom u 12 sati, nakon čega će uslijediti kratki duhovno-zabavni program u suradnji sa KUD-om MIčevac.

Paralelno s njima postoji i druga 'ruta' obiteljske biciklijade sv. Ivana Pavla II. Ona kreće u 9 sati iz Velike Gorice ispred župe bl. Alojzija Stepinca, nastavlja obilaskom i molitvom kod drvenih kapela Ranjenog Isusa, te sv. Barbare u Velikoj Mlaki. Zajednički cilj je Mičevac gdje će se susresti sa zagrebačkom trasom.

Projekt se odvija u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a molitvene nakane su zahvala za sv. Ivana Pavla II., i sjećanje na sve susrete Hrvata s Papom, molitva za što skoriju kanonizaciju bl. kard. Stepinca, i izgradnju njegove crkve na Trnjanskoj Savici, uz 20. obljetnicu župe.

Trasa iz svakog smjera dugačka je oko 10-ak km, uz redare volontere i policijsku pratnju, te je prigodna za čitave obitelji s djecom. Pozvane su obitelji svih zagrebačkih župa, posebice onih posvećenih bl. kardinalu Stepincu, kao i svi drugi zainteresirani sudionici dobre volje.

Biciklijada se odvija pod Stepinčevim geslom: "U Tebe se, Gospodine, uzdam!", što je bilo i geslo 1. pohoda sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj 1994. godine.

bicikl1.jpg