Četvrti festival kršćanskog kazališta

Četvrti festival kršćanskog kazališta u organizaciji Hrvatske Provincije Sv. Jeronima franjevaca konventualaca održat će se tijekom prva dva vikenda u lipnju, od 1. do 3. i od 7. do 10. lipnja 2018. godine.
Autor: Dr. sc. Miriam Mary Brgles/Laudato/M.S. Photo: Dr. sc. Miriam Mary Brgles petak, 01. lipnja 2018. u 10:47
Tema festivala je ''Bog - snaga za život''. U šest dana Festival će ugostiti deset predstava profesionalnih i amaterskih kazališnih skupina iz sedam gradova: Zagreb, Visoko, Petrinja, Široki Brijeg (BIH), Osijek, Sarajevo (BIH) i  Pula.
 
Festival će otvoriti autorski projekt Marije Sekelez u produkciji Kazališne družine Mare, ''Oskar i dama u ružičastom'' Érica-Emmanuela Schmitta, a zatvorit će ga mjuzikl ''Faustina – Božje ime je milosrđe'' u izvedbi članova Katoličke udruge Radnici Milosrdnog Isusa iz Pule.  Kako festival želi njegovati i razvijati interes za kazalište kod djece, u program je uključeno i nekoliko predstava za najmlađu publiku.
 
U popratnom programu održat će se četiri edukativne radionice za vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri te dvije obiteljske namijenjene roditeljima i djeci.  Zainteresiriani  polaznici mogu se prijaviti putem web stranice festivala www.festkk.hr ili slanjem e- maila na adresu fkk.radionice@gmail.com.

Rok prijave je 27. svibnja 2018. i svi polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.
 
Festival će se odvijati s u Dvorani Sv. Franje na zagrebačkom Sv. Duhu, a ulaz na sve programe je slobodan, uz dobrovoljnu donaciju.