Forum mladih katolika u Zagrebu od 24.9. do 1.10.

Među predavačima nalaze se bivši ministri, poduzetnici, sveučilišni profesori, ali i primjeri dobre prakse utjelovljeni u vršnjake onih koji u strahu od neuspjeha pristaju na žig u putovnici.
Autor: Marija Kunčević/Laudato/D.T. nedjelja, 24. rujna 2017. u 15:19
''U svijetu, ali ne od svijeta'', geslo je skupine mladih katolika koji se, u organizaciji udruge FORUM PLUS HRVATSKA (ili skraćeno F+HR)  već šestu godinu za redom okupljaju na Forum plus nacionalnim konferencijama. U mnoštvu sadržaja za mlade, ova je konferencija ponešto drugačijeg karaktera jer na jednom mjestu sakuplja mlade intelektualce iz cijele Hrvatske koji su svoje znanje, vještine, sposobnosti i slobodno vrijeme odlučili darovati za boljitak društva u kojem žive. 
 
Vođeni Socijalnim naukom Crkve, nekolicina mladih 2012., uz pomoć mnogih koji su prepoznali ideju, pokrenula je inicijativu pod nazivom ''Forum+''. Cilj inicijative bio je informirati mlade i aktivne katolike laike o važnosti društvenog aktivizma, pružiti im inicijalna znanja o područjima u kojima su potrebni, umrežiti ih na nacionalnoj razini dajući im tako u paketu alat za pokretanje novih inicijativa, projekata, ideja. Prvi se Forum+ (F+12) održao na Sveučilištu u Splitu, da bi nagodinu preselio na Dubrovačko sveučilište (F+13). U jesen 2014. posjetio je Josipa Jurja Strossmayera u gradu na Dravi (F+14), a 2015. uživao u zvucima morskih orgulja na Zadarskom sveučilištu (F+15). Prošle, 2016. godine, F+16 okušao se među riječkim studentima. Svaku je godinu rastao za nijansu okupljajući oko sebe ljude koji jednako dišu i jedno žele - društveni boljitak koji je u skladu s kršćanskim vrednotama. Nakon posjeta Rijeci, F+ sve je istomišljenike okupio oko udruge FORUM PLUS HRVATSKA (F+HR) koja danas, osim na nacionalnoj, djeluje i na lokalnoj razini. 
 
Pod organizacijskom palicom F+HR-a, ovogodišnji se F+17, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, održava na Sveučilištu u Zagrebu od 24. rujna do 1. listopada. Kao i svake godine do sada, F+17 okupit će mnoge stručnjake specifičnih područja djelatnosti koji će svoja znanja, vještine i iskustva prenijeti na mlađe generacije željne i gladne motivacije i podrške. Tako se među predavačima nalaze bivši ministri, poduzetnici, sveučilišni profesori, ali i primjeri dobre prakse utjelovljeni u vršnjake onih koji u strahu od neuspjeha pristaju na žig u putovnici. Svi oni govorit će o malim koracima koji su potrebni kako bi, ujednačeni, kreirali stanje društva koje je dostojno čovjeka.
 
Ako želite biti dijelom ove priče koja je promijenila živote mnogih, prijavi se (link preko slova: www.forum-plus.hr) na F+17 nacionalnu konferenciju i budi dijelom nove generacije koja budućnost predviđa stvarajući ju.

 
Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu: www.forum-plus.hr ili facebook stranicu FORUM PLUS Hrvatska.