Poziv kotorskog biskupa hodočasnicima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Osim u svečevu rodnom gradu tijelo sv. Leopolda biti će izloženo javnom štovanju vjernika i u gradovima diljem Hrvatske obale, u Zadru, Dubrovniku, Splitu te Rijeci.
Autor: Biskupski Ordinarijat Kotor Photo: Laudato petak, 15. rujna 2017. u 09:21
Ove godine 15. i 16. rujna Kotorska biskupija će u Herceg Novom, rodnom gradu sv. Leopolda Bogdana Mandića, s neizmjernom radošću dočekati njegovo neraspadnuto tijelo. Osim u svečevu rodnom gradu tijelo sv. Leopolda biti će izloženo javnom štovanju vjernika i u gradovima diljem Hrvatske obale, u Zadru, Dubrovniku, Splitu te Rijeci.
 
Kao kotorski biskup želim vas potaknuti da u što većem broju, s pobožnošću i vjerničkim štovanjem, sudjelujete u ovom velikom milosnom događaju za Crkvu u Hrvatskoj ali i za Crkvu u Crnoj Gori, hodočašćima onim gradovima u kojima će se tijelo sv. Leopolda zadržati. Također, ovom prilikom vas pozivam da prema vašim mogućnostima dođete u svečev Herceg Novi, grad u kojem je kršten i u koji se htio vratiti. Na taj će način vaša prisutnost i vaše molitve dati potrebnu moralnu i duhovnu potporu danas maloj katoličkoj zajednici u Crnoj Gori, koja je u svojoj prošlosti iznjedrila toliko dičnih primjera svetačkog života.
 
Ovom prilikom također želim pozvati sve župne zajednice kao i molitvene skupine koje će se na hodočašće uputiti u organiziranim skupinama da svoj dolazak najave do 10. rujna.