Đakovačko-osječka nadbiskupija

Episkom Heruvim posjetio Đakovačko-osječku nadbiskupiju

Osječkopoljski i baranjski episkop Heruvim Đermanović i đakovačko-osječko nadbiskup Đuro Hranić na susretu u Osijeku složili su se u stavu da ratom poljuljani međunacionalni odnosi ne trebaju utjecati na njihove međusobne odnose.
12. rujna 2018.

Okružnica o obilježavanju 10. obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke metropolije

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić uputio je 1. rujna svećenicima, redovnicima i redovnicama te svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije okružnicu o obilježavanju 10. obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine u katedrali-bazilici u Đakovu.
04. rujna 2018.

120. obljetnica djelovanja Milosrdnih sestara sv. Križa u Slavonskom Brodu

Milorsdne sestre sv. Križa koje djeluju u Slavonskom Brodu proslavljaju u nedjelju 2. rujna 2018. godine 120. obljetnicu svoga djelovanja.
02. rujna 2018.

Bogoljubnost sestara sv. Križa u Slavonskom Brodu

U nedjelju, 2. rujna 2018. g. obilježena je zahvalnom Misom i prigodnim večernjim programom u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći 120. obljetnica života i djelovanja Milosrdnih sestara sv. Križa u Sl. Brodu.
04. rujna 2018.

Monografija 'Marija Majka Crkve'

Na Katoličkom bogoslovnog fakultetu u Đakovu upriličen je blagoslov kapelice Marije Majke Crkve, a povodom tog događaja objavljena je i prigodna monografija.
28. kolovoza 2018.

Na Rokovo proslavljen Zavjetni dan grada Osijeka

Proslava spomendana sv. Roka u Osijeku održana je u četvrtak, 16. kolovoza, u dvjema kapelicama gornjogradske konkatedralne župe Sv. Petra i Pavla te donjogradske župe Preslavnog Imena Marijina.
17. kolovoza 2018.

Središnje Misno slavlje o svetkovini Velike Gospe u Aljmašu

Svetkovina Uznesenja BDM na nebo proslavljena je 15. kolovoza 2018. središnjim svečanim misnim slavljem u nadbiskupijskom svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu, koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, a uz brojne vjernike, nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.
16. kolovoza 2018.

Proslava sv. Lovre u Slavonskom Brodu

Tradicionalnu Misu na blagdan sv. Lovre na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, povećenom sv. Lovri, kao i kapela u njegovu središtu, predslavio je u petak, 10. kolovoza fra Domagoj Šimunović, dugi niz godina na službi u brodskom Franjevačkom samostanu.
10. kolovoza 2018.

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

U duhu gesla 'Majko sveta, što vrh svijeta novu radost razlijevaš promišljalo se o Gospi koja je uzrok naše istinske radost.
09. kolovoza 2018.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 96)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|