Hodočašće u svetište Gospe Brze Pomoći

Pri koncu omiljenih ljetnih hodočašćenja u marijanska svetišta nadolazi nam blagdan Male Gospe i mjesečni hodočasnički dan u brodsko svetište Gospe Brze Pomoći – u petak, 8. 9. 2017. g. kada se redovito okuplja veći broj vjernika.
Autor: Župa Gospe Brze Pomoći/Laudato/M.R. Photo: pixsell.hr četvrtak, 24. kolovoza 2017. u 08:53

Prečasni/velečasni gospodine,

pri koncu omiljenih ljetnih hodočašćenja u marijanska svetišta nadolazi nam blagdan Male Gospe i mjesečni hodočasnički dan u brodsko svetište Gospe Brze Pomoći – u petak, 8. 9. 2017. g. kada se redovito okuplja veći broj vjernika.Uz ovaj dragi blagdan skromno ćemo, u tihoj zahvalnosti, obilježiti 60. obljetnicu čašćenja Gospe Brze Pomoći u Sl. Brodu, a sve pod geslom: „Vjerujemo u te, o Majko i Djevo, u tvoga majčinstva čudesnu moć!“ Bit će to prigoda za promišljanje i molitvu za veće vrednovanje dostojanstva života i majčinstva u nas.

Raspored misa je toga dana u svetištu sljedeći: dopodne u 6,30 h, zatim u 8,30 h, u 10,30 h, te podnevna u 12 h; središnje blagdansko i zahvalno euharistijsko slavlje je popodne u 17,30 h, a predvodit će ga kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup i metropolit. Slavlju prethodi molitveni program od 16,45 h, a uz misu će biti već tradicionalni blagoslov majki trudnica i svih koje mole za dar majčinstva, te na kraju marijanski ophod. Bit će lijepo da isto najavite svojim župljanima i istaknete priloženi plakat.

Ispovijedanje je od 6 h do 12 h i od 16 h do 19 h. Sve svećenike Dekanata, te redovite ispovjednike i druge s kojima dogovorimo, molim za pomoć u ispovijedanju. Tim više što župnici i pojedini svećenici imaju blagdanske ili kirvajske mise u svojim i okolnim župama, dragocjena je pomoć svakoga u ispovijedanju koje ovoga dana bude pojačano. Popodne se također očekuje veći broj vjernika, zato i potreba za ispovjednicima. Prigodne pobožnosti su, kao i uvijek, uz sve sv. mise.

Okrjepa za svećenike je redovito u župnom domu. Zajednički ručak za svećenike je oko 12,30 h, a napose pozivamo na večeru s Kardinalom oko 19,30 h.

Zahvaljujući na svakom obliku animiranja vjernika i služenja za njihovo duhovno dobro, napose u sakramentu ispovijedi, srdačno pozdravlja i dalje očekuje,

Ivan Lenić, župnik i dekan
 

Da biste komentirali, prijavite se.