Pomoć misijama u Tanzaniji

Caritas župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu sa skladištem u Vinkovcima šalje donaciju za misije u Tanzaniju.
Autor: IKA/Laudato/M.R. Photo: IKA četvrtak, 31. kolovoza 2017. u 14:29

- Preko o. Jozafata Mosha došli smo do kontakta s misionarom u Tanzaniji o. Tomislavom Mesićem, i odlučili smo pomoći. Ovo je drugi put kako šaljemo donaciju. U tri kombija, od perilica za rublje, peći, školskoga pribora, ono što im je nužno, šaljemo ovoga puta. Tu je i dio bicikala, alata odnosno što nam kažu da im je potrebno. Boravili su u Hrvatskoj mjesec dana i imali smo zajedničke susrete i dogovore -  rekao je Milan Stjepanović, voditelj Caritasa župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu sa skladištem u Vinkovcima.

U spomenutom boravku bila je i redovnica Mery Benedikta, ravnateljica škole u Boma Moshi s 368 đaka, među kojima su i albino djeca - crnci rođeni s bijelom puti. - Takvu djecu tamo ubijaju jer ih smatraju prokletima, a s. Mery Benedikta ih okuplja i spašava od smrti. To je jedan od razloga zašto smo se odlučili za donacije prema Tanzaniji - pojašnjava Stjepanović.

Svi koji žele pomoći mogu u Caritas donijeti isključivo ispravne i kvalitetne stvari odnosno posuđe, peći, šivaće mašine ili se mogu uključiti u kumstva preko župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu. - Imamo 28 kumstava koja obvezuju uplatu od 100 eura godišnje i s tim novcem djetetu-đaku plaćen je smještaj u školi, školovanje i hrana - rekao je Stjepanović.

Caritas župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu sa skladištem u Vinkovcima inače je trenutačno i najveća posudionica bolesničkih kreveta, kolica, princeza za bolesnike, itd. u Hrvatskoj, a organizirana je na taj način da njihovi volonteri odvoze i dovoze krevete u kuće. Više informacija dostupno je putem telefona 099 406 53 64 radnim danom od 9.30 do 12.30 sati.


Da biste komentirali, prijavite se.