Dubrovačka biskupija

Misa za domovinu u dubrovačkoj katedrali

Zašto danas mnogi odlaze iz naše domovine i nitko se od onih za koje smo se nadali u domovinu ne vraća? Zašto je u našoj domovini nestalo nade? Zašto situacije nije onakva kakvu smo sanjali, kakvu smo željeli i za koju smo se borili prije 26 godina? Ako je onda bio odgovor da je Krist postao javna osoba s pravom glasa, ja se usuđujem reći da je razlog ovoj situaciji danas to što je Isus Krist ponovno izgubio pravo glasa - upozorio je biskup.
26. lipnja 2017.

Pet zlatomisnika u Dubrovačkoj biskupiji

U subotu, 1. srpnja, u župnoj crkvi sv. Nikole u Čilipima u 10 sati pet svećenika Dubrovačke biskupije proslavit će zlatni jubilej svog svećeništva: don Josip Barišić, mons. Stanko Lasić, don Frano Markić,don Jerko Suton i don Grgo Tomić. Misno slavlje predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.
26. lipnja 2017.

U crkvi sv. Ignacija proslava blagdana Srca Isusova

Večernje svečano misno slavlje u 19 sati predvodit će isusovac dr. Mijo Nikić.
23. lipnja 2017.

Vrijedna rukopisna ostavština Antuna Vučetića donirana dubrovačkim arhivima

Državnom arhivu u Dubrovniku i Arhivu Dubrovačke biskupije nedavno je donirana vrijedna rukopisna ostavština povjesničara, pedagoga i novinara Antuna Vučetića (1845.-1931.).
19. lipnja 2017.

Čašćenje moći sv. Antuna u župi sv. Mihajla na Lapadu

Vjernici župe sv. Mihajla na Lapadu u velikom broju na posljednji utorak, 6. lipnja, od 13 utoraka pobožnosti sv. Antunu častili su moći sv. Antuna, koje su u Dubrovnik stigle na jedan dan iz samostanske crkve sv. Ante na Svetom Duhu u Zagrebu.
08. lipnja 2017.

Biskup Uzinić krizmao mlade u Clevelandu

Sakramenat Potvrde, biskup je podijelio 33 mladih iz župe sv. Pavla u Clevelandu.
30. svibnja 2017.

Svetkovina Uzašašća Gospodinova u crkvici Svetog Spasa

U Dubrovniku unutar gradskih mira u crkvici Svetog Spasa proslavljena je svetkovina Uzašašća Gospodinova, Spasovo, u četvrtak 25. svibnja.
26. svibnja 2017.