Postavljen vijenac na rodnu kuću bl. Marije Petković

Posljednjeg dana devetnice blaženoj Mariji Petković u Blatu na Korčuli održana je procesija do blaženicine rodne kuće na koju je položen vijenac.
Autor: IKA/Laudato/M.S. Photo: IKA ponedjeljak, 09. srpnja 2018. u 10:03
Posljednjeg dana devetnice blaženoj Mariji Petković, 8. srpnja, u njezinu svetištu u Blatu na Korčuli euharistijsko slavlje predslavio je župnik župe Svih svetih u Blatu i dekan Korčulanskog dekanata don Željko Kovačević. Program je započeo procesijom iz svetišta do rodne kuće blažene Marije Petković. U procesiji su sudjelovale bratovštine Svih svetih i sv. Vincence pod zaštitom Srca Isusova, HGU Sveta Vincenca, redovnice, pjevački zbor, djeca u narodnim nošnjama, župnik s ministrantima, vjernici i štovatelji blažene Marije Petković. Pjevanje je animirao župni mješoviti zbor pod vodstvom s. Juliane Beretić.
 
Djeca iz dječjeg vrtića Marije Petković obučena u narodnu nošnju su uz pomoć župnika položili vijenac na rodnu kuću blaženice. Po povratku u svetište zbor, bratimi i redovnice u dva kora ispjevali su psalme Večernje nakon čega je nastavljeno euharistijsko slavlje u dvorištu samostana.
 
Župnik Kovačević poručio je vjernicima da trebaju dopustiti da ih Bog oplemeni svojom ljubavlju na Misi "kako bi svatko po nama mogao vidjeti da smo bili na susretu s Isusom, kako bi evanđelje mogli naviještati i po njemu živjeti".
 
Euharistijsko slavlje završilo je svečanim blagoslovom s moćima blažene Marije Petković nakon čega su vjernici imali priliku iskazati pobožnost moćima.

Da biste komentirali, prijavite se.