Proslava Velike Gospe u dubrovačkoj katedrali

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, Velika Gospa, svečano će se proslaviti u utorak, 15. kolovoza u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike.
Autor: dubrovacka-biskupija.hr/Laudato/M.R. Photo: dubrovacka-biskupija.hr ponedjeljak, 14. kolovoza 2017. u 10:48

Svečano misno slavlje u 19 sati ispred katedrale predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a nakon kojeg će uslijediti procesija do porata sa slikom Gospe od Porata. Mise će na blagdan biti još u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.
 
Proslavi blagdana Velike prethodit će i trodnevnica od subote, 12. kolovoza, do ponedjeljka, 14. kolovoza, koju će predvoditi mons. dr. Petar Palić, generalni tajnik HBK.
 
Prvog dana u subotu, 12. kolovoza, misa će biti u 19 sati, nakon čega će u 20 sati biti upriličen orguljaški koncert dr. Darka Kristovića, dubrovačkog liječnika i orguljaša koji živi i radi u Zagrebu. Na programu će biti djela: L./F. Couperina, C. Balbastrea, J.S. Bacha, M. Lešćana, A./B. Marcelloa, G. Younga.
 
U nedjelju, 13. kolovoza, večer će započeti klanjanjem u 19 sati, a misa će biti u 20 sati. U ponedjeljak, 14. kolovoza, svečana Večernja bit će u 19 sati.

 

Da biste komentirali, prijavite se.