Biskup Petanjak u posjetu misionaru vlč. Borisu Dabi u Zambiji

U subotu, 14. listopada 2017., mons. Ivica Petanjak, u pratnji tajnika vlč. Saše Ilijića, doputovao je u biskupiju Livingstone u Zambiji u posjet svome krčkom svećeniku misionaru Borisu Dabi, koji kroz proteklih 35 godina kao misionar Fidei Donum aktivno radi i djeluje u toj biskupiji.
Autor: biskupijakrk.hr Photo: biskupijakrk.hr ponedjeljak, 16. listopada 2017. u 13:09
Biskupa Petanjka dočekali su na aerodromu vlč. Dabo i fra Dominik Chande, gvardijan kapucinskog samostana u Livingstonu.
 
Dvotjedni posjet započeo je susretom s mons. Raymondom Mpezele, umirovljenim biskupom Livingstona. Biskup Petanjak zajedno s pratnjom zadržao se u ugodnom razgovoru o djelovanju misionara Borisa i stanju te izazovima u biskupiji Livingstone.

Na poseban način, biskup Raymond istaknuo je neke od darova vlč. Borisa, a posebno njegova karizma da pođe u najudaljenije krajeve biskupije, tamo gdje Radosna Vijest još nije došla, te formira nove župe i župne zajednice. Tako je u proteklih 35 godina vlč. Boris osnovao 5 župa i Centar za razvoj, danas, biskupijski Caritas. Mons. Raymond zahvalio se biskupu Petanjku što je Krčka biskupija podarila biskupiji Livingstone vlč. Borisa.

Biskup Petanjak izrazio je radost zbog zadovoljstva biskupije Livingstone i otvorenosti prema vlč. Borisu i njegovu radu.
 
Predviđen je i susret biskupa Petanjaka s novoimenovanim biskupom Livingstona mons. Valentineom Kalumbom.

 
Da biste komentirali, prijavite se.