Četvrta sjednica povjerenstva za Konvenciju i susret sa s. Kajom Ljubas

Jučer je u Požeškoj biskupiji održana četvrta sjednica Povjerenstva za izradu Konvencije o povjeri župa Požeške biskupije svećenicima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba te se sa s. Kajom Ljubas razgovaralo o djelovanju sestara u Bolnici sv. Rafaela na Strmcu.
Autor: pozeska-biskupija.hr/Laudato/M.S. Photo: pozeska-biskupija.hr srijeda, 27. lipnja 2018. u 09:23
Četvrta sjednica Povjerenstva za izradu Konvencije o povjeri župa Požeške biskupije svećenicima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba održana je jučer u Biskupskom domu u Požegi. Sudjelovali su svi članovi Povjerenstva: Ivica Žuljević, predsjednik, te Nikola Jušić i Želimir Žuljević u ime Požeške biskupije a fra Zvonimir Lutrović, fra Robert Perišić i fra Ratko Radišić u ime navedene Provincije. Na sjednici je bio i biskup Antun Škvorčević. Članovi Povjerenstva složili su se oko načela po kojima će župe povjerene franjevcima voditi brigu o redovitoj i izvanrednoj upravi župnim vremenitim dobrima te o načinu na koji će župe vršiti svoju obvezu prema samostanskoj crkvi i drugim samostanskim prostorima koji služe za župne potrebe. Biskup će dogovoreni tekst predstaviti Ekonomskom vijeću Požeške biskupije, a provincijal svome Definitoriju te se očekuje da će Konvencija moći uskoro biti potpisana.
 
Isti je dan u Biskupskom domu biskup Škvorčević primio s. Kaju Ljubas, provincijalnu poglavaricu Marijinih sestara od čudotvorne medaljice. Razgovarali su o djelovanju sestara u Bolnici sv. Rafaela na Strmcu, Domu umirovljenika u Novoj Kapeli, a napose u požeškom Svećeničkom domu. Tri sestre, djelatne u ovoj središnjoj biskupijskoj ustanovi vode brigu o umirovoljenim svećenicima i daju svoj doprinos i u drugim potrebama Doma te u crkvi sv. Lovre. Provincijalna poglavarica predstavila je stanje sestara u Provinciji te je u okviru toga obavijestila biskupa o određenim promjenama u požeškoj zajednici sestara. Biskup je zahvalio provincijalki za doprinos koje njezine sestre daju u životu mlade požeške mjesne Crkve.
 
Da biste komentirali, prijavite se.