Program događanja tijekom Velikog tjedna u Požeškoj biskupiji

Požeški biskup msgn. Antun Škvorčević sudjelovat će u događanjima Velikog tjedna u svojoj biskupiji
Autor: pozeska-biskupija.hr/Laudato/D.T. Photo: YouTube četvrtak, 22. ožujka 2018. u 09:59
26. ožujka
Biskupov pohod Domu za stare i nemoćne osobe u Velikoj 
U ponedjeljak 26. ožujka, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević pohodit će Dom za stare i nemoćne osobe u Velikoj i predvoditi euharistijsko slavlje za djelatnike i korisnike te ustanove s početkom u 9 sati.
 
27. ožujka
Biskupov pohod Domu za stare i nemoćne osobe u Požegi 
Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević pohodit će u utorak, 27. ožujka Dom za stare i nemoćne osobe u Požegi i tom prigodom predvoditi euharistijsko slavlje za djelatnike i korisnike te ustanove s početkom u 10 sati.
 
28. ožujka
Predstavljanje biskupove uskrsne poruke i susret s novinarima
Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predstavit će svoju uskrsnu poruku u srijedu 28. ožujka, u 11 sati u dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi na susretu s predstavnicima javnih medija.
 
Lamentacije u požeškoj Katedrali
U srijedu, 28. ožujka u Katedrali svete Terezije Avilske s početkom u 19,00 sati održat će se Glazbeno-molitveni program "Lamentacije". Nastupit će Katedralni komorni zbor pod vodstvom Maria Večerića. Na programu će biti djela skladatelja: W. A. Mozart, F. Liszt, O. Gjeilo, J. S. Bach, Gregorijanski koral.
 
29. ožujka
Misa posvete ulja u požeškoj Katedrali
Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će na Veliki četvrtak, 29. ožujka u 10 sati u požeškoj Katedrali Misu posvete ulja u u zajedništvu sa svećenicima Požeške biskupije. Na misi će sudjelovati ovogodišnji kandidati za sakrament potvrde iz župa Katedralnog arhiđakonata.
 
Misa večere Gospodnje u požeškoj Katedrali
Na Veliki četvrtak, 29. ožujka, u 19 sati požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će Misu Večere Gospodnje te obred pranja nogu u požeškoj Katedrali.
 
30. ožujka
Križni put na požeškoj Kalvariji
Na Veliki petak, 30. ožujka održat će se tradicionalni Križni put na požeškoj Kalvariji. Pobožnost će od 9 sati predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.
 
Obredi Muke Gospodnje u požeškoj Katedrali
Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će na Veliki petak, 30. ožujka u požeškoj Katedrali obrede Muke Gospodnje s početkom u 18 sati.
 
31. ožujka
Vazmeno bdjenje u požeškoj Katedrali
Na Veliku subotu, 31. ožujka, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će svečano Vazmeno bdijenje u 20 sati u požeškoj Katedrali.
 
1. travnja
Svetkovina Uskrsa u požeškoj Katedrali
Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 1. travnja u 11 sati požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će svečano euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali.


 
Da biste komentirali, prijavite se.