Započelo treće hodočašće Požeške biskupije u Lurd

Tristotinjak vjernika Požeške biskupije, među kojima je dvadeset svećenika, predvođeni biskupom Antunom Škvorčevićem krenuli su jučer na Treće biskupijsko hodočašće u Lurd prigodom 160. obljetnice Gospinih ukazanja.
Autor: pozeska-biskupija.hr/Laudato/M.S. Photo: pozeska-biskupija.hr srijeda, 04. travnja 2018. u 11:25
Hodočasnici su na put krenuli autobusima iz Požege, Našica i Nove Gradiške. Na putovanju do Lurda jučer su se zaustavili u Padovi i ondje najprije pohodili svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića, a potom u svetištu sv. Antuna Padovanskog slavii svetu Misu. Danas će pohodit Avignon, razgledati katedralu i nekadašnju papinu palaču te slaviti svetu Misu.

Iduća dva dana, 5. i 6. travnja boravit će u Lurdu. Sudjelovat će na euharistijskim slavljima koja će predvoditi biskup Antun, pohodit će špilju ukazanja, posjetiti Bernardičinu rodnu kuću, razgledati svetište te provesti određeno vrijeme u osobnoj molitvi. Navečer će sudjelovati u molitvi krunice i procesiji sa svijećama.

U ranojutarnjim satima u subotu, 7. travnja kod špilje ukazanja slavit će svetu Misu i time završiti svoj boravak u Lurdu. Na povratku će pohoditi Carcassonne i Nicu, gdje će prenoćiti.

Posljednjega dana hodočašća, u nedjelju, 8. travnja pohodit će svetište Madonna della Corona Gospa od krune u sjevernoj Italiji i ondje slaviti svetu Misu. Dolazak u Požegu i druga odredišta predviđen je u kasnim noćnim satima.

Hodočašće je organizirao Ivica Žuljević, povjerenik Požeške biskupije za hodočasnički pastoral u suradnji s Hodočasničko-putničkom agencijom ''Kraljica mira'' iz Zagreba.

 
Da biste komentirali, prijavite se.