Biskup Rogić preporučio osnivanje obiteljskih zajednica u župama

Na rekolekciji svećenika Šibenske biskupe biskup Rogić svećenicima predstavio Obiteljsko savjetovalište Šibenske biskupije.
Autor: IKA/Laudato/F.M.S. Photo: sibenska-biskupija.hr četvrtak, 13. rujna 2018. u 11:52
Prva rekolekcija u Godini svećenika Šibenske biskupije u novoj pastoralnoj održana u zgradi Sjemeništa u Šibeniku.

U radnom dijelu rekolekcije šibenski biskup Tomislav Rogić napravio je osvrt na proteklu pastoralnu godinu i dao je pogled na godinu pred njima. Biskupijski povjerenici predstavili su planove za novu pastoralnu godinu.

Biskup Rogić posebno se osvrnuo na duhovna zvanja u Šibenskoj biskupiji. Kazao je kako Šibenska biskupija trenutačno ima sedam bogoslova i jednog sjemeništarca, dok je još jedan bogoslov na godini pauze. Župnicima je preporučio redovitu skrb o duhovnim zvanjima, te molitvu za zvanja u župnim zajednicama.

Osvrnuo se i na pastoral obitelji u Šibenskoj biskupiji. Preporučio je osnivanje obiteljskih zajednica koje bi trebale biti jezgra rada s obiteljima u župnim zajednicama. Iz osobnog iskustva posvjedočio je kako dobre plodove donose obnove bračnih zavjeta koje bi prigodice bilo dobro upriličiti u župama.

Svećenicima je predstavio i Obiteljsko savjetovalište Šibenske biskupije koje je početkom rujna započelo s radom. Vodit će ga vjeroučiteljica s bogatim iskustvom u bračnom pastoralu Marija Friedrich.

Biskup Rogić prezbitere je upoznao i s projektom "Civitas Sacra" – interpretacijskim centrom katedrale Svetog Jakova. Završetak projekta očekuje se na proljeće sljedeće godine.

Da biste komentirali, prijavite se.