Biskup posjetio gradilište crkve Našašća sv. Križa u Zrinu

Sisački biskup, mons. Vlado Košić, posjetio je, u srijedu 13. ožujka, gradilište spomen crkve Našašća sv. Križa u Zrinu kako bi se upoznao s dosada izvedenim radovima.
Autor: biskupija-sisak.hr/Laudato/K.P. Photo: biskupija-sisak.hr četvrtak, 14. ožujka 2019. u 08:30

Tom prigodom biskup se u pratnji ravnatelja Zaklade za gradnju crkve u Zrinu mons. Marka Cvitkušića i domaćeg župnika vlč. Stjepana Filipca susreo s predstavnikom izvođača radova g. Stankom Nikolićem koji ih je upoznao s trenutnim aktivnostima na gradilištu te uvjerio da sve napreduje dogovorenim intenzitetom.

Nakon višegodišnjih administrativnih postupaka i arheoloških istraživanja predviđeno je da glavnina radova bude gotova do subote 14. rujna o.g. kada će se obilježiti 76. obljetnica stradanja Zrina i za kada je predviđen blagoslov crkve i otkrivanje ploča s imenima 291. Zrinjana ubijenog od partizana tijekom Drugog svjetskog rata.

Izgradnjom ove nove spomen crkve Sisačka biskupija odlučila ponovno vratiti sakralni identitet i važnost povijesnom hrvatskom mjestu i župi Zrin. Pomoći u ostvarivanju ovog projekta možete uplatom na račun Zaklade za gradnju župne crkve Našašća sv. Križa Zrinu, Trg bana Josipa Jelačića 9, Sisak, IBAN : HR5823400091510584938, SWIFT: PBZGHR2

 

Da biste komentirali, prijavite se.