Vojni ordinarijat

Treća sjednica Prezbiterskog vijeća Vojnog ordinarijata u RH

U Zagrebu je u četvrtak, 8. studenoga, održana treća redovita sjednica Prezbiterskog vijeća Vojnog ordinarijata u RH i sjednica Zbora dekana vojnih i policijskih dekanata.
09. studenog 2018.

Poruka biskupa Bogdana u povodu proslave Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta

Vojni biskup Jure Bogdan uputio je poruku u povodu proslave Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta - zaštitnice Vojnog ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja", 5. kolovoza.
01. kolovoza 2018.

Svećeničko i đakonsko ređenje

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je u subotu 30. lipnja u crkvi Sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu svečano euharistijsko slavlje na kojem je za prezbitera zaredio Branka Čagelja, a za đakone Hrvoja Relju i Marka Trogrlića.
01. srpnja 2018.

Zaključeno 26. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Tradicionalno 26. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd (15. - 22. svibnja) gdje su sudjelovali na 60. međunarodnom vojnom hodočašću jučer je završeno zahvalnom molitvom i blagoslovom.
23. svibnja 2018.

Započelo 26. hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Tradicionalno 26. nacionalno hodočašće hrvatske vojske policije i branitelja, u sklopu 60. međunarodnog vojnog hodočašća u Lurd započelo je 15. svibnja euharistijskim slavljem u crkvi Uzvišenja svetoga Križa u zagrebačkom naselju Siget.
15. svibnja 2018.

Hodočašće hrvatskih vojnika na Brdo križeva

Na putu do Brda, vojnici su se zaustavili u franjevačkoj crkvi gdje je slavljena Misa, a potom su postavili križ na istaknuto mjesto, u prvi red, blizu križa koji je darovao papa sv. Ivan Pavao II
28. ožujka 2018.

Biskup Bogdan u pastoralnom pohodu hrvatskim vojnicima u Poljskoj i Litvi

Tijekom posjeta biskup Bogdan pohodio je katedralu vojnog ordinarijata u Poljskoj u kojoj se nalazi kapelica posvećena kardinalu Stefanu Wyszynskom.
22. ožujka 2018.

Biskup Jure Bogdan služio misu za "Pume"

U povodu 25. obljetnice osnivanja 7. gardijske brigade "Puma", u petak 22. prosinca u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu biskup Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, predvodio je svečano misno slavlje.
23. prosinca 2017.

Zahvalno euharistijsko slavlje za 20 godina Vojnoga ordinarijata

Misno slavlje započelo je ulaznom procesijom koju je predvodila Počasno zaštitna bojna Oružanih snaga RH, a u procesiji su sudjelovala tri službena stijega: Republike Hrvatske, Vatikana i Vojnog ordinarijata.
13. prosinca 2017.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 14)
 |<  < 1 - 2  >  >|