Polaznici akademije Caritasa Europe upoznali rad zagrebačkog Caritasa

Polaznici Akademije Caritasa Europe (ACE), posjetili su u srijedu, 7. studenog, Caritas Zagrebačke nadbiskupije gdje ih je tajnik Caritasa Zvonko Erceg upoznao s karitativnim aktivnostima i načinom rada zagrebačkog Caritasa.
Autor: Stjepan Moškatelo Photo: Stjepan Moškatelo četvrtak, 08. studenog 2018. u 10:58

Dvadesetak članova skupine za humanitarne pomoći Akademije Caritasa Europe (ACE), posjetili su u srijedu, 7. studenog, sjedište zagrebačkog Caritasa u Vlaškoj 36 gdje ih je tajnik Caritasa Zvonko Erceg upoznao s karitativnim aktivnostima i načinom rada zagrebačkog Caritasa.
 
Skupina socijalnog zagovaranja posjetila je novootvorenu Kuću za mlade ''Da život imaju'' u Selskoj cesti 165 od 16:00 do 19:00 sati. Voditeljica kuće Daniela Petković upoznala ih je s ciljevima i radom Kuće dok su ih o važnosti i značenju ove Kuće upoznali neki od njezinih stanara.
 
Raznolikost aktivnosti i programa te sveobuhvatnost karitativnog rada kojima zagrebački Caritas odgovara na potrebe različitih skupina korisnika ostavile su snažan dojam na polaznike Akademije koji nisu skrivali zadovoljstvo s onim što im je bilo predstavljeno i prikazano.
 
Skup pod nazivom Akademija za učenje okupio je pedesetak Caritasovih zaposlenika iz dvadeset europskih zemalja s ciljem usavršavanja u humanitarnom radu, socijalnom zagovaranju i organizacijskom razvoju, a održava se u Pastoralnom institutu u Zagrebu od 5. do 8. studenoga.

 

Da biste komentirali, prijavite se.