Ljuba Duvnjak prva je žena laikinja ravnateljica zagrebačke Nadbiskupske klasične gimnazije

Primopredaja službe ravnatelja Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu održana je u petak, 25. kolovoza, u prostorima gimnazije.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/M.P. Photo: zg-nadbiskupija.hr subota, 26. kolovoza 2017. u 13:59

Odlukom i dekretima kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog i metropolite, od nove školske i vjeronaučne godine upravu NKG-a preuzela je Ljuba Duvnjak, dosadašnja vjeroučiteljica u Tehničkoj školi u Zagrebu te članica Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.
 
Dosadašnji ravnatelj, preč. dr. Marijan Franjčić, nakon 10 godina vodstva ove renomirane crkvene ustanove, preuzeo je službu kanonika Prvostolnog kaptola zagrebačkog.
 
Važno je naznačiti da je nova ravnateljica prva žena laikinja u dugoj povijesti ove ustanove, koja preuzima tako važnu službu koju joj Crkva povjerava.
 
Primopredaji je, u ime Nadbiskupa, nazočio mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.
 
Ljuba Duvnjak diplomirala je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija počela je sudjelovati u pripremama odraslih za sakramente kršćanske inicijacije u samostanu sv. Franje na Kaptolu. Nakon završetka studija vodila je župnu katehezu u Župi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu, gdje je i radila u osnovnoj školi.
 
Sveučilišni je mentor studentima Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Filozofsko-teološkog fakulteta Družbe Isusove. Voditeljica je županijskog stručnog vijeća srednjih strukovnih škola i mentorica pripravnicima za polaganje stručnog ispita.
 
Profesorica Duvnjak na službu nastupa 1. rujna ove godine.
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.