Sat milosrđa u zagrebačkoj katedrali

I ovog Adventa u zagrebačkoj će se katedrali zajedno moliti krunica "Božjega Milosrđa" ispred replike originalne slike Milosrdnog Isusa.
Autor: Bogoslovi NBS Zagreb/Laudato/M.P. Photo: Bogoslovi NBS Zagreb nedjelja, 02. prosinca 2018. u 14:24

Svaki dan od 3. do 23. prosinca u 15:00 sati, sat milosrđa u zagrebačkoj katedrali predvodit će bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.
 
Isus je rekao sv. Faustini Kowalskoj: 'Ljudima dajem posudu s kojom trebaju dolaziti po milosti k izvoru milosrđa. Ta posuda je ova slika s potpisom: Isuse, uzdam se u Tebe!' (Dnevnik, 327).
 
- Ovom pobožnošću želimo potaknuti ljude na još veće štovanje Božjega Milosrđa, tj. samog Isusa koji je 'Božje neopisivo milosrđe', kako je u enciklici ''Bogat milosrđem'' napisao sv. Ivan Pavao II. U jednoj od božićnih čestitki kardinal Josip Bozanić je napisao: 'Božić je ulazak Božjeg milosrđa u nemilosrdnost našega života.' – poručuju organizatori ovog događaja.
 
Također, jedan od ciljeva ove inicijative je i ukazati na pravi smisao Božića.
 
- Želimo razmatrati istinsku bit Božića, a to je Božje milosrđe ili Božja bezgranična ljubav prema svemu stvorenom, posebice prema čovjeku. Jer je Isus radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa – zaključuju u svom pozivu bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.