Svečanim koncertom otvorena proslava 20. obljetnice župe na Trnjanskoj Savici

Župa osnovana 10. veljače 1999. još uvijek čeka svoju crkvu.
Autor: IKA/Laudato/M.P. Photo: IKA nedjelja, 27. siječnja 2019. u 13:53

Svečanim koncertom u predvorju OŠ Jure Kaštelana u subotu 26. siječnja župljani Trnjanske Savice u Zagrebu uz nazočnost brojnih posjetitelja počeli su proslavu 20. obljetnice osnutka župe posvećene bl. Alojziju Stepincu.
 
Župa osnovana 10. veljače 1999. još uvijek čeka svoju crkvu. Proslava će se nastaviti koncertom u korizmi, a završiti koncertom na župnu svetkovinu 3. listopada, kad se slavi 20 godina od početka rada župe. Okupljene je pozdravio župnik Antun Vukmanić, osvrnuvši se ukratko na dvadesetogodišnju povijest župe i današnje stanje.
 
Uslijedio je bogat i raznovrstan program. Glazbeni program osmislio je i prikladne skladbe odabrao župni zborovoditelj i orguljaš Ivan Šćepanović, koji je i uvježbao prošireni Mješoviti župni zbor te u program uključio studente Muzičke akademije i Instituta za crkvenu glazbu. Uz orguljsku pratnju, soliste – sopranisticu Nataliju Kralj i tenora Mislava Lucića koji su pjevali poznate arije P. Mascagnija i G.F. Händela – te uz puhače i gudače pjevano je petnaestak poznatih i novijih skladbi (Ave verum, Tollite hostias, In te Domine speravi, Hvalite Gospodina, Sagriješismo, Ozdravi me, Božji sine!, Mila zemljo naša, Upravi korake moje…) domaćih i stranih autora crkvene glazbe (Anđelka Igreca, Šime Marovića, Elgara, F. Sunka, Camilla Saint-Saënsa…).
 
S nekoliko napjeva iz hrvatske tradicijske crkvene baštine nastupili su i ''Pučki pivači'' KBF-a predvođeni etnomuzikologom Joškom Ćaletom.
 
U slavlju su se spomenuli i potrebitih u svijetu, što je približeno i kratkim filmom pa su na kraju koncerta prikupljana sredstva za udrugu ''Marijini obroci'' kojima se osigurava prehrana djeci u školama nekih od najsiromašnijih zemalja svijeta. Projekt je ukratko predstavila koordinatorica projekta ''Marijini obroci Hrvatska'' Ivana Pudić.
 
Program je završio pjesmom u čast župnomu zaštitniku bl. Alojziju Stepincu. Izvođači su nagrađeni dugotrajnim pljeskom.
 

Da biste komentirali, prijavite se.