U Nacionalno svetište svetog Josipa u Kalrovcu hodočaste i vjernici iz inozemstva

Do sada kroz Svetište prošli hodočasnici iz Poljske, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Malte, Mađarske i dr.
Autor: Patrik Pauletić/Laudato/D.T. ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. u 11:28
Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu mjesto je koje privlači brojne hodočasnike iz Hrvatske, ali i svijeta. Do sada kroz Svetište prošli hodočasnici iz Poljske, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Malte, Mađarske i dr. U subotu 28. kolovoza u Svetište je hodočastila grupa od šest prijateljica i kolegica iz Španjolske. Naime vraćajući se sa godišnjeg odmora provedenog u Hrvatskoj, odlučile su posjetiti i Svetište svetog Josipa zato što je svaka od njih na svoj način usko vezana uz ovog moćnog sveca.
 
Toga istoga dana u Svetište su hodočastili župljani župe Sv. Jurja, Đurđevac predvođeni svojim župnikom vlč. Markom Racom. Njih stotinjak dočekao je mons. Antun Sente, rektor Svetišta koji ih je uputio u povijest samoga Svetišta i povijest pobožnosti prema svetom Josipu. Hodočasnici su sudjelovali na svetoj misi na kojoj su posebno molili za duhovna zvanja svoje župe, a nakon mise i okrijepe uputili su se prema Krašiću.
 
- Molimo za vas, za sve hodočasnike na ovom svetom mjestu, molimo za našu župu i domovinu da po zagovoru svetog Josipa u nebo vječno blaženstvo zadobijemo – napisao je u Knjigu hodočasnika Vlč. Marko Rac.
 
U poslijepodnevnim satima Svetište je posjetila grupa hodočasnika iz Splita. Hodočasnici su izmolili kratku pobožnost svetom Josipu te su prisustvovali svetoj misi koju je predvodio mons. Sente, rektor.
 
- Zahvaljujemo Bogu i svetom Josipu što se sve tako posložilo da smo napokon posjetili ovo Svetište. Nadamo se kako ćemo opet biti u prilici vratiti se – zapisala je u Knjigu hodočasnika Ivanka Vidošević.
 
 
Navečer istoga dana Svetište je posjetio i poznati hrvatski pjevač Dražen Zečić. Gospodin Zečić već je treći put u Nacionalnom Svetištu svetog Josipa, a ovaj put je došao kako bi se pomolio svetom Josipu prije svoga koncerta na karlovačkim ''Danima Piva''. Gospodin Zečić kratko je ostao i na druženju s mladima Svetišta dok je na koncertu zahvalio svetom Josipu i Nacionalnom Svetištu na podršci.
 
Da biste komentirali, prijavite se.