Hrvatska

Komemoracija na 73. obljetnicu ubojstva 68 Lađevčana

U mjestu Šajfarov Gaj u župi Lađevac kod Slunja održana je 23. lipnja komemoracija i slavljena misa u spomen na 73. obljetnicu zločinačkog ubojstva 68 civila Lađevca i okolice koje su tada pobili partizani.
24. lipnja 2017.

Vi ste nasljednici hrvatskih branitelja

U subotu 24. lipnja svečano su promovirani polaznici vojnih škola Hrvatskoga vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman".
24. lipnja 2017.

Lito ide mala

Bila je to tema posljednjega susreta mladih grada Splita ove akademske godine, koji je upriličen u srijedu 21. lipnja u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.
24. lipnja 2017.

Srce je središte, izvor osobnosti

Na svetkovinu Presvetoga Srca Isusova, 23. lipnja, u istoimenoj zagrebačkoj bazilici središnje euharistijsko slavlje umjesto apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Alessandra D'Errica predslavio je prvi tajnik Apostolske nuncijature mons. Janusz Stanislaw Blachowiak.
24. lipnja 2017.

Laudato TV program za subotu 24.6.2017.

Iz programa izdvajamo: u 15:30 Svjedočanstva - Prostitutke spašava s ulice, a nepokretne odvozi autobusom u Lurd na hodočašće. Sve češće smo svjedoci da su osobe koje imaju određene poteškoće u životu nepravedno stavljene na rub društva, ali neki kao što je to vlč. Dragutin Goričanec učinit će baš sve kako da im pomogne.
24. lipnja 2017.

Nuncij D'Errico:Bog nam je blizu, usprkos svemu, bez obzira o kojim poteškoćama se radi

Osobno sam uvjeren da ćemo i u razmatranju Srca Isusova moći pronaći nova nadahnuća kako bismo bili pozorni prema onome tko se nalazi u potrebi. Bog je ljubav, i sudjelujući u njegovu dinamizmu života, trebamo činiti kao on: uvijek, usprkos svemu, također s onima koji se smatraju našim protivnicima - reako je nuncij u homiliji.
23. lipnja 2017.

Susreta članova HBK s redovničkim poglavarima

Fra Jure Šarčević je, također, obavijestio biskupe da će se sljedeća plenarna skupština HKVRPP, koja je prošle godine proslavila svoj zlatni jubilej – 50 godina postojanja, održati zajedno sa sestrinskom konferencijom iz Bosne i Hercegovine u Zagrebu, 18. i 19. listopada ove godine. Jedno od pitanje kojemu će se posvetiti posebna pozornost bit će: ''Što učiniti da se zaustavi proces iseljavanja vjernika iz BiH i Hrvatske''?
23. lipnja 2017.

Josipovska hrvatska sve življa

Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu okuplja hodočasnike iz svih krajeve Lijepe naše i sve životne dobi. Nacionalno svetište sve više postaje mjesto gdje se otvaraju duše i učvršćuje vjera i okuplja josipovska Hrvatska.
23. lipnja 2017.

Susret vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Riječke metropolije na Cresu

Imati vjeroučiteljski poziv nije posao koji se radi samo za plaću već on mora biti znak oduševljenosti za Boga i ljude, poručio biskup Petanjak.
23. lipnja 2017.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 9224)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva