Donacija organizacije Humanity First Caritasovoj sigurnoj kući

Međunarodna humanitarna organizcija Humanity First osigurala je sredstva u iznosu od 37.965,51 kuna za obnovu grijanja i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja. Tom prigodom u prostorijama Caritasa upriličena je primopredaja donacije.
Autor: czn.hr/laudato/T.S. Photo: czn.hr petak, 19. svibnja 2017. u 09:17

Obitelj je osnova i temelj svakog društva i ovo što radi Caritas je pomoć da se majke s djecom u ovoj kući zaštiti od nasilja i zadrži na okupu u sigurnim životnim uvjetima. Ova kuća je imala potrebu obnoviti grijanje i opskrbu tople vode a mi smo smatrali da je dobro postojeća sredstva, namijenjena za pomoć potrebitima, korisno utrošiti baš za tu namjenu - izjavio je prigodom simbolične primopredaje donacije Zubair Khalil Khan, čelnik Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska i predstavnik Humanity First-a za Njemačku.

Na primopredaji upriličenoj u Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u Vlaškoj ulici u Zagrebu, na donaciji je srdačno zahvalila ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar sa svojim suradnicima - tajnikom Zvonkom Ercegom, voditeljem Sektora pružanja usluga socijalne skrbi Borom Kljajićem, voditeljicom Sektora karitativnog rada Elzom Parlov i voditeljicom Kuće za žrtve obiteljskog nasilja Danielom Petković. Svečanoj primopredaju nazočile su i predstavnice Doma za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja 'Duga-Zagreb' soc. radnica Estera Bašić i psihologinja Silvija Vuković.
 
Ravnateljica Caritasa podsjetila je na to kako se sve poklopilo: s jedne strane potreba Caritasa za obnovom grijanja a s druge strane potraga donatora za konkretnim humanitarnim projektom, posebno naglasivši kako Božja providnost čudesno spaja ljude i njihovu želju za pomaganjem potrebitih. Ravnateljica je zahvalila donatorima na izuzetno brzoj reakciji i realizaciji te izrazila nadu za nastavkom suradnje i na drugim područjima na kojima ove dvije organizacije pomažu ljudima bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili drugu pripadnost.
 
Voditeljica Petković darovatelje i goste podrobnije je upoznala s radom Sigurne kuće u kojoj su posljednjih deset godina zaštitu i sigurnost pronašle 386 žrtava obiteljskog nasilja.
 
Osvrćući se na provedbu ovoga projekta njegov voditelj-volonter Sead Mulabegović naglasio je da je on ostvaren uspješno i u vrlo kratkom roku zahvaljujući dobroj suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije. Pritom je podsjetio nazočne da je Humanity First u Hrvatskoj do sada proveo niz humanitarnih aktivnosti na različitim područjima pomoći potrebitima, među kojima su: pomoć poplavljenima u Slavoniji, donacija djeci sa downovim sindromom, donacija specijalnog vozila udruzi Srce, donacija računalne učionice s kompletnom opremom za izbjeglice u hotelu Porin, donacija specijalnoj bolnici Goljak naočala za djecu sa posebnim potrebama, donacija hrane za pučku kuhinju Merhameta u Sisku.
 
Dobrotvorna organizacija Humanity First, osnovana je 1994. godine, ima podružnice u 43 zemlje, a svoje projekte provodi u još više njih. Njihov je slogan: 'Ljubav za sve, mržnja ni za koga.' 

Da biste komentirali, prijavite se.