Kardinal Bozanić: Sveti Antun privlači Božjom blizinom

Zavjetnu Misu u župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima na župnu svetkovinu 13. lipnja predslavio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA petak, 14. lipnja 2019. u 08:41

Kardinal Bozanić u propovijedi je istaknuo razloge okupljanja oko sv. Antuna.

- Mi smo ovdje u prvom redu jer želimo da nas Isus blagoslovi, da i mi budemo dionici toga Božjega blagoslova. Zato smo ovdje okupljeni oko onoga koji nas privlači, a to je sv. Antun Padovanski koji privlači Božjom blizinom. Danas smo došli ovamo jer želimo, kako smo molili u molitvi, tražiti zagovor sv. Antuna u iskušenjima svoga života. Došli smo ovamo jer molimo Božji blagoslov za sve, ali posebno za vas, draga djeco, jer je Isus rado ponavljao 'Pustite dječicu neka dođu k meni, njima pripada kraljevstvo nebesko!' - rekao je kardinal, piše IKA.

Osvrnuo se i na značenje samog pojma blagoslova.

- Draga braćo i sestre, blagoslov je riječ koju često upotrebljavamo i koja se često ponavlja u Bibliji. Ona očito označava nešto što je u vezi s Bogom, što nas približava Bogu. Možemo reći da blagoslov ima dva puta. Jedan put je silazni, a drugi uzlazni. Onaj koji silazi je zapravo blagoslov koji dolazi od Boga i spušta se na nas. Bez toga blagoslova mi ne možemo živjeti, on označava i život i radost i blizinu i ljubav i mir u punini. Mir koji je ispunjenje svih ljudskih želja. To je ono što se od Boga spušta prema nama - rekao je kardinal Bozanić, dodajući da čovjek koji moli zapravo ostvaruje drugi put blagoslova, odnosno uzlazi k Bogu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.