Krštenje šestog djeteta obitelji Jurić iz Đurića

Maleni Luka!
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA ponedjeljak, 13. studenog 2017. u 11:21

U Đurićima, filijali Župe svetoga Jakova, apostola iz Gunje, u subotu 11. studenoga kršten je Luka, šesto dijete Marijana i Ivane Jurić. Večernje misno slavlje tom je prigodom predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Na početku misnog slavlja nadbiskupa je pozdravio župnik Ivan Živić, koji je istaknuo kako selo Đurići broji 207 stalnih stanovnika.

- Zbog toga što nas je sve manje, naša je radost veća što ćete danas sakramentom krštenja uvesti u zajednicu Crkve jednoga našega novoga člana – šesto dijete, malog Luku u obitelji Marijana i Ivane Jurić - rekao je župnik, zahvalivši nadbiskupu za dolazak i što svoju pastirsku brigu pokazuje jednako i prema malima i prema velikima.

U svojoj homiliji nadbiskup je protumačio prispodobu o mudrim i ludim djevicama, ohrabrivši vjernike da ulje vjere i ljubavi uvijek iznova nadolijevaju na nedjeljnom susretu s Bogom. Nadbiskup se pitao za koga smo se u ratu borili i pobijedili, ako ćemo sada poraziti sami sebe time što smo zatvoreni novom životu, a samo zbog uskogrudnosti, sebičnosti i što obitelji s malo djece misle da trebaju osigurati sve moguće malobrojnoj djeci. Naglasio je kako malo djece roditeljima donosi neizvjesnu starost, dok mnogobrojne obitelji svojim roditeljima osiguravaju puno više blagoslova u starosti. Čestitao je obitelji Jurić na hrabrosti u prihvaćanju novog života te potičući ostale da se ne boje života.

Pri kraju misnoga slavlja nadbiskupu, vjernicima i svojoj obitelji obratio se preč. Ivan Jurić, donjogradski župnik, koji je ujedno i stric novokrštenika Luke. Nakon misnog slavlja nadbiskup, svećenici i obitelj su nastavili svoje druženje za zajedničkim obiteljskim stolom.

 

Da biste komentirali, prijavite se.