Laudato TV program za nedjelju 11.3.2018.

Iz programa izdvajamo: u 21:15 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Božanstvena komedija ovoga se puta uhvatila u koštac s osjetljivom temom migranata, i to onih koji iz zemalja u kojima bjesni rat pristižu u Europu. Jesu li oni prijetnja europskom načinu života ili su prilika za jedan novi i bolji način suživota? Izvještavaju li mediji objektivno o ovome problemu? Kakva je budućnost globalizacije?
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato nedjelja, 11. ožujka 2018. u 08:54

8:00  Razlog nade – nedjeljno Evanđelje  

8:20  Katolički kalendar, Četvrta korizmena nedjelja

8:25  Mali veliki, dječja emisija

8:30  Tjedni vrtuljak, dječja mozaična emisija

9:00  Tjedni mali katekizam, edukativni serijal

9:30  Novo srce, životne priče i svjedočanstva

10:10  Kardinal ljubavi i dobrote, dokumentarni film. Film Jakova Sedlara o blagopokojnom kardinalu i Zagrebačkom nadbiskupu Franji Kuhariću. Franjo Kuharić uvijek je ustajao i ustrajao u obrani vjere, prava pojedinca, inzistirajući na pravednosti i temeljnim načelima u doba komunizma, ali i u Domovinskom ratu. Ostajući trajno na načelima vjere kardinal F. Kuharić branio je pravo Hrvatske na njezinu samostalnost, ali je i s krajnjom otvorenošću ustajao na obranu potlačenih, naglašavajući kršćanska načela pravednosti i ljubavi. U svojem četvrtstoljetnom nadbiskupovanju doživio je uspostavu neovisne i međunarodno priznate države Hrvatske, postao je prvi predsjednik prve Hrvatske biskupske konferencije i pripala mu je čast da kao prvi hrvatski crkveni dostojanstvenik ugosti jednoga rimskog prvosvećenika papu Ivana Pavla II., na hrvatskom tlu, prigodom prvog papina dolaska u Hrvatsku.

11:30  Vijesti iz Svete Zemlje, tjedni pregled vijesti

12:00  PRIJENOS: Angelus, Vatikan

12:30  Svijet očima Vatikana, tjedni pregled vijesti

13:00  Razlog nade – nedjeljno Evanđelje

13:20  Katolički kalendar, Četvrta korizmena nedjelja

13:30  Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

14:20  Blagoslovljen tek, obitelj i kulinarstvo

15:00  Majka Angelica: Nebo je tu, edukativno vjerski serijal. Kao poklon koji čeka da ga raspakirate i kojem se možete uvijek vraćati; ovaj serijal je bezvremensko blago. Emisije emitirane uživo, s publikom u studiju EWTN-a i tisućama gledatelja ispred televizijskih ekrana 1986. godine, svojom aktualnošću i dubinom oduševit će vas i potaknuti na promišljanje. Na nepristran, mudar i humorističan način majka Angelica priča o raju, prisutnosti Božjoj, našoj misiji na ovom svijetu i cilju egzistencije.

16:00  In Familia Dei, obiteljska emisija. Što kad se u jednoj dobroj vjerničkoj obitelji pojavi problem koji obitelj ne zna sama riješiti? Kako se nositi s pogreškama u odgoju koje možda za posljedicu imaju i skretanje djeteta s „pravog” puta? Kako to da uz isti odgoj neka djeca odrastaju dobra, poslušna i zadovoljna, a neka padnu i u depresiju i ovisnost? I kako iz svega što obitelj snađe pronaći izlaz? U novoj emisiji In Familia Dei svjedoče roditelji devetero djece, Mirjana i Ivan Fabić.

17:00  Dudo i prijatelji, emisija o sportu

18:00  Razlog nade – nedjeljno Evanđelje

18:20  Katolički kalendar, Četvrta korizmena nedjelja

18:30  Vjera i nada, zabilježila Varaždinska biskupija. U četvrtoj korizmenoj emisiji Vjera i nada o svom osobnom susretu sa živim Bogom i životu u vjeri progovorit će nam žena od glagoljice i duhovnih vježbi sv. Ignacija Loyole – dr. sc. Marica Čunčić.

19:00  Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

20:00  Susret u  Riječi, kulturna emisija. Gost: Stanko Baković. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivamo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti! Otkrivamo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i kako je ona neodvojiva od svojih korijena! Radujemo se Susretu u Riječi!

20:45  Tebi pripadam, zabilježila Splitsko-makarska nadbiskupija. Informativna emisija mozaičnog karaktera iz produkcije Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

21:15  Božanstvena komedija, humoristična emisija. Božanstvena komedija ovoga se puta uhvatila u koštac s osjetljivom temom migranata, i to onih koji iz zemalja u kojima bjesni rat pristižu u Europu. Jesu li oni prijetnja europskom načinu života ili su prilika za jedan novi i bolji način suživota? Izvještavaju li mediji objektivno o ovome problemu? Kakva je budućnost globalizacije? Na ova pitanja pokušat će odgovorit upućeni gosti. Jedan od njih je Jakov Jović – novinar i bivši glavni urednik Slobodne Dalmacije. Epizoda će kao i sve ostale odisati autorskim pečatom vesele družine Božanstvene komedije. Ne propustite!

22:15  Kerigma, informativna emisija. Emisiju ”Kerigma – Vjera i djela” uređuje i vodi Dragan Soldo te stalni suradnik fra Mario Knezović. Emisija prati život Crkve, vjernika i ljudi u Bosni i Hercegovini, donoseći nam uz to i poticajna biblijska razmatranja.

23:00  Nadbiskup Fulton J. Sheen: Život vrijedi živjeti, edukativno vjerski serijal

23:30  Alan Hržica, glazba

0:00  Himna

0:02  Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

0:50  Vjera i nada, zabilježila Varaždinska biskupija

1:20  In Familia Dei, obiteljska emisija

2:15  Dudo i prijatelji, emisija o sportu

3:15  Susret u  Riječi, kulturna emisija

4:00  Kardinal ljubavi i dobrote, dokumentarni film

5:20  Kerigma, informativna emisija

6:00  Krunica BDM

6:40  Božanstvena komedija, humoristična emisija
 

Da biste komentirali, prijavite se.