Laudato TV program za ponedjeljak 12.8.2019.

Iz programa izdvajamo: u 21:00 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo Abby Johnson, bivše baptistice, koja je nakon obraćenja dala otkaz u klinici za pobačaje, te je danas pro-life aktivistica za zaštitu nerođenih i trudnica.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. u 08:06

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Ivana Franciska de Chantal, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam podrobnije objašnjava kakva je molitva ‘Oče naš’.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U Indiji će mali miševi saznati kako uhvatiti tigra za rep.

8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam odgovara na velia pitanja pojednostavljeno kroz crteže. U ovoj emisiji objašnjava se što je čovjek.

8:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Malina ima značajno mjesto u prehrani, a također liječi i pomaže kod niza bolesti. Snizuje temperaturu, otklanja upale, osobito usne šupljine i grkljana, olakšava trudnoću i porođaj, ublažava tešku menstruaciju, zaustavlja proljev, djelotvorna je kod crijevne upale i dizenterije, smiruje živčanu napetost, liječi kožne bolesti, jača cijeli organizam, a osobito srce. Izvanredna je dijetalna prehrana bolesnika koji boluju od šećerne bolesti te od reumatskih, bubrežnih i želučanih tegoba.

9:15 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. Otac Leo priprema nekoliko jela s plodovima mora.

10:00 Vidljivi tragovi, emisija. Svi smo mi kao dar primili život, a u njemu mnogo drugih darova. O tome kako ih otkriti i razvijati govori Vesna Maglov, dopredsjednica udruge Talent for you.

10:35 Život na stijeni, emisija. Gost je Pete Burak, direktor organizacije id916. Slova id u njenom nazivu kratica su za intentional discipleship, što znači osviješteni Kristovi učenici. Organizacija djeluje unutar župa gdje okuplja mlade u dobi od dvadeset do tridesetak godina koji su uključeni u aktivnosti župe. Okupljaju se na molitvu te im se pruža kvalitetna vjerska poduka. Cilj je da se izgrade kao Kristovi učenici svjesni svoje uloge, te tako nastaje zajednica koja može evangelizirati i druge privlačiti k Njemu.

11:10 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:15 In familia Dei, emisija. Jeste li se ikada zapitali kako uskladiti svoj bračni i roditeljski poziv sa službom u Crkvi? Kako naći vrijeme za supružnika te slaviti Boga i u teškoćama? Zašto nas duhovna glazba duboko dotiče i kako svojim životom svjedoče Marina i Krešimir Matošević poslušajte ove nedjelje u emisiji In Familia Dei!

13:00 Prozor svetog Josipa, emisija. Gošća emisije je Violeta Gjurkin, obiteljska žena i članica molitvene zajednice svetog Josipa Komunalac d.o.o. Samobor. Komunalac d.o.o. je molitvena zajednica koja “živi” u tvrtki, sastoji se od šest kolega koji zajedno rade. Kako nakon posla naći vremena za molitvu i u čemu je ljepota moljenja krunice Božjeg milosrđa otkriva u emisiji.

13:20 Vjera i nada, emisija. U ovotjednoj emisiji “Vjera i nada” predstavljamo katoličku evangelizacijsku skupinu “Duhovni kutak”. Bili smo na njihovoj probi i upitali članove o njihovom stvaralaštvu i služenju Bogu.

13:50 Putujemo Svetom Zemljom, putopisna emisija. Koračamo Svetom Zemljom, mjestima obilježenim Isusovim javnim djelovanjem.

14:20 Vina Croatia Vina Mosaica, dokumentarna serija. Vraćanje stare slave kod nas zaboravljenih sorti frankovke, zweigerta i pošipela.

15:00 Život i zdravlje, emisija. Čovjek trpi na razne načine koje medicina često ne dohvaća ni svojim najrazvijenijim specijalizacijama. Patnja je nešto šire od bolesti, nešto složenije i dublje ukorijenjeno u samu ljudsku narav. Razlikujemo tjelesnu i moralnu patnju, s obzirom na čovjekovu tjelesnu i duhovnu dimenziju, pa se govori o “boli tijela” i “boli duše”. Svaka patnja ima svoj smisao, jer kada ako ga nema, može se govoriti o mazohizmu. Patnja koja ima smisao čini nas plemenitijima. Trpljenje nas ne čini dobrima samo po sebi nego nas osposobljava da postanemo bolji nego što jesmo, a što potvrđuju i riječi Ive Andrića “Oči koje su plakale bolje vide”. O ovoj temi razgovaramo s eminentnim gostima sa sisačkim biskupom mons. prof. dr.sc. Vladom Košićem i specijalistom psihijatrije i psihoterapije prof. dr.sc. Vladimir Gruden.

16:00 Zapisi s hodočašća na kraju svijeta, dokumentarni film. Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš hodočastili su svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put, koji je započeo u francuskom gradiću Saint Jean Pied de Portu, a završio 800 km dalje, u Santiago de Compostelli, glavnom gradu španjolske pokrajine Galicije.

17:15 Sierra Leone – Isus na ulici (Sierra Leone: Jesus on the streets, 2017), dokumentarni filmKažu da oko dvije i pol tisuće djece iz više razloga živi, radi i spava na ulicama Freetowna, prijestolnice zapadnoafričke države Sijera Leone. “Don Bosco” je mjesto gdje ta djeca s ulice primaju ono što u svom životu još ni od koga nisu primili: ljubav i pažnju. Što znači biti na periferijama i biti siromašan sa siromašnima pogledajte u novom dokumentarnom filmu. Redateljica: Magdalena Wolnik.

17:40 Izdvojeno, informativna emisija

17:57 Katolički kalendar, sv. Ivana Franciska de Chantal, vjerska emisija

18:00 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Jeste li znali?, emisija. U emisiji slušamo svjedočanstvo o sakramentalnoj bračnoj ljubavi u dobru i zlu Marie Elisabeth Schmidt koja je autorica knjige ‘Volim te takav kakav sam’. Ona je i predana zalagateljica za krščanski odgoj mladih u Njemačkoj i šire. Bila je 13 godina u braku sa svojim suprugom Stephanom, sve dok ih nije rastavila Stephanova smrt uslijed duge i teške bolesti. Govori o patnji i sreći, o požrtvovnoj i vjernoj ljubavi, te o osobnom pogledu prema budućnosti.

20:00 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija. Sveta Zemlja – područje je povijesnih promjena i mjesto susreta. Prođite s nama kroz tjedni pregled događaja i zanimljivosti o tradiciji, kulturi i povijesti svete zemlje.

20:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Što o misticizmu govori nadbiskup Fulton J. Sheen? Saznajte u emisiji.

21:00 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo Abby Johnson, bivše baptistice, koja je nakon obraćenja dala otkaz u klinici za pobačaje, te je danas pro-life aktivistica za zaštitu nerođenih i trudnica.

22:00 Svjedočanstva, emisija.  Znate li tko je prva ‘prolajferica’ u Hrvatskoj? Danas je majka šestero djece, a već 26 godina u centru za pomoć trudnicama, kojeg je i sama pokrenula, pokazuje da je ljudski život svet i da je svako nerođeno dijete veliki Božji dar. U ‘Svjedočanstvima’ upoznajte gospođu Bosiljku Bačuru!

23:00 Krunica BDM, emisija

23:30 G. K. Chesterton, serija. Chesterton ovoga puta obrađuje temu Istoka i Zapada.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija. Sveta Zemlja – područje je povijesnih promjena i mjesto susreta. Prođite s nama kroz tjedni pregled događaja i zanimljivosti o tradiciji, kulturi i povijesti svete zemlje.

0:35 Otvori spomenar!, intervju. Godina iza nas ostala je zauvijek upisana u srca svih Hrvata. I dok su Vatreni stvarali sportsku povijest, mi, njihovi vjerni navijači, sokolili smo ih uz pjesmu: Igraj moja Hrvatska, Kad te vidim ja, srce mi gori!. Emisija ‘Otvori spomenar’ ugostila je glavne ‘krivce’ za najljepše navijačke pjesme – Zaprešić Boyse!

1:15 Prozor svetog Josipa, emisija. Gošća emisije je Violeta Gjurkin, obiteljska žena i članica molitvene zajednice svetog Josipa Komunalac d.o.o. Samobor. Komunalac d.o.o. je molitvena zajednica koja “živi” u tvrtki, sastoji se od šest kolega koji zajedno rade. Kako nakon posla naći vremena za molitvu i u čemu je ljepota moljenja krunice Božjeg milosrđa otkriva u emisiji.

1:35 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Malina ima značajno mjesto u prehrani, a također liječi i pomaže kod niza bolesti. Snizuje temperaturu, otklanja upale, osobito usne šupljine i grkljana, olakšava trudnoću i porođaj, ublažava tešku menstruaciju, zaustavlja proljev, djelotvorna je kod crijevne upale i dizenterije, smiruje živčanu napetost, liječi kožne bolesti, jača cijeli organizam, a osobito srce. Izvanredna je dijetalna prehrana bolesnika koji boluju od šećerne bolesti te od reumatskih, bubrežnih i želučanih tegoba.

2:15 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. U obitelji Reizl iz Kraljevečkih Novaka je mnogo talenata. Kod njih se kuha i pjeva, glumi, svira, dizajnira i stvara. I uz sve darove koje im je Gospodin dao, još i ručno proizvode čokoladu. A kako to izgleda kada se pokrene obiteljska proizvodnja čokolade, pogledajte u emisiji! Obitelj posvećena Bogu je vrsna obitelj, a i čokolada im je vrsna.

3:00 Jeste li znali?, emisija. U emisiji slušamo svjedočanstvo o sakramentalnoj bračnoj ljubavi u dobru i zlu Marie Elisabeth Schmidt koja je autorica knjige 'Volim te takav kakav sam?'. Ona je i predana zalagateljica za krščanski odgoj mladih u Njemačkoj i šire. Bila je 13 godina u braku sa svojim suprugom Stephanom, sve dok ih nije rastavila Stephanova smrt uslijed duge i teške bolesti. Govori o patnji i sreći, o požrtvovnoj i vjernoj ljubavi, te o osobnom pogledu prema budućnosti.

4:00 Papin posjet Rumunjskoj: susret s obiteljima, snimka

5:15 Zapisi s hodočašća na kraju svijeta, dokumentarni film. Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš hodočastili su svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put, koji je započeo u francuskom gradiću Saint Jean Pied de Portu, a završio 800 km dalje, u Santiago de Compostelli, glavnom gradu španjolske pokrajine Galicije.

6:30 Novo srce – fra Ivan Matić, emisija. Gosti ove epizode Novog srca su bračni par Dolores i Boris Bašić, voditelji molitvene zajednice sv. Leopolda B. Mandića u Rudinama, Kaštela. Ovaj bračni par otkriva svoje iskustvo Božje blizine. Nakon teškog životnog puta, srcu su približili Isusa što je stvorilo i sklad u njihovom braku. Gospodin je promijenio život, a oni su u svojoj zajednici odlučili dijeliti ljubav prema vjeri u obliku zajedničke molitve.

7:10 Vidljivi tragovi, emisija. Svi smo mi kao dar primili život, a u njemu mnogo drugih darova. O tome kako ih otkriti i razvijati govori Vesna Maglov, dopredsjednica udruge Talent for you.

 

Da biste komentirali, prijavite se.