Laudato TV program za ponedjeljak 13.2.2017.

Iz programa izdvajamo: Vijesti iz Svete Zemlje u 20 sati, Prosudbe u 21:15 sati.
Autor: Laudato/M.B. Photo: Laudato ponedjeljak, 13. veljače 2017. u 18:46

08:00  Minute za tebe – Evanđelje dana

08:05  Katolički kalendar – Sveta Katarina de Ricci

08:15  Mali veliki – 5. naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih! (R)

08:20 Tjedni vrtuljak – informativna emisija na malo drugačiji način – Pregled tjednih događanja iz zemlje i svijeta, zanimljivi prilozi i najbolji voditelji. Pogledajte kako izgleda informativni program u dječjim rukama! (R)

08:40  Zgode Emily i Alexandera – 14. epizoda crtanog filma – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

09:15 Božanstvena komedija –  35. emisija – U najboljoj emisiji ispod stratosfere ovoga puta gostuju psiholog i sveučilišni profesor Josip Burušić te legenda svjetskog alpinizma, redatelj dokumentarnih filmova i član HGSS-a Stipe Božić. Tema emisije je neprestana dostupnost i povezanost preko mobitela, društvenih mreža i drugih pomagala. Kako ovisnost o takvoj vrsti komunikacije utječe na našu psihu? Smije li nas šef zvati izvan radnog vremena? Ima li signala na Himalaji? Kad nam mobitel spašava život, a kad nam ga oduzima? Patimo li od poremećaja pažnje ako gledamo na mobitel svako 10 minuta? Na ta i sijaset inih pitanja svoje će nam odgovore prezentirati uvaženi gosti.  Jasno, osim razgovora čekaju vas i raznoliki skečevi, rubne uredničke perspektive, doskočice i pošalice i brdo uštogljenog humora. Nema izgovora, ovo morate vidjeti! (R)

10:15 Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

10:30  Kerigma – Vjera i djela – aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo. (R)

11:15   Jeste li znali –  33. emisija – Tema:  Svetost Majke Terezije i kardinala Alojzija Stepinca. Dr.Drago Štambuk progovara o svetosti Majke Terezije i Alojzija Stepinca, a osobito se dotičemo aktualne teme hrvatsko-srpske komisije o blaženom Stepincu. (R)

12:00  Molitva Anđeo Gospodnji

12:02  Naši stariji susjedi – 5. emisija – Svima koji pomažu ili žele pomoći svojim starijim susjedima, ali i samim starijim ljudima, uvijek mogu biti korisne nove spoznaje o procesu starenja kao i informacije o suočavanju s problemima koje donosi starija dob. Imajući to u vidu, Laudato televizija odlučila je napraviti emisiju ‘Naši stariji susjedi’ posvećenu problematici starijih ljudi. Namijenjena je ne samo starijima, već i svima onima koji se osjećaju pozvanima svoje vrijeme, znanje i suosjećanje podariti osobama starije životne dobi. (R)

12:59  INFOKANAL

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

13:05  Katolički kalendar – Sveta Katarina de Ricci (R)

13:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

13:30   Iz srca Europe PLUS – 3. emisija – Posebno izdanje Iz Srca Europe sa hrvatskim euro- zastupnicima. Urednik i voditelj: Alen Legović (R)

14:00   Jeste li znali –  33. emisija – Tema:  Svetost Majke Terezije i kardinala Alojzija Stepinca. Dr.Drago Štambuk progovara o svetosti Majke Terezije i Alojzija Stepinca, a osobito se dotičemo aktualne teme hrvatsko-srpske komisije o blaženom Stepincu. (R)

14:50  Božanstvena komedija –  35. emisija – U najboljoj emisiji ispod stratosfere ovoga puta gostuju psiholog i sveučilišni profesor Josip Burušić te legenda svjetskog alpinizma, redatelj dokumentarnih filmova i član HGSS-a Stipe Božić. Tema emisije je neprestana dostupnost i povezanost preko mobitela, društvenih mreža i drugih pomagala. Kako ovisnost o takvoj vrsti komunikacije utječe na našu psihu? Smije li nas šef zvati izvan radnog vremena? Ima li signala na Himalaji? Kad nam mobitel spašava život, a kad nam ga oduzima? Patimo li od poremećaja pažnje ako gledamo na mobitel svako 10 minuta? Na ta i sijaset inih pitanja svoje će nam odgovore prezentirati uvaženi gosti.  Jasno, osim razgovora čekaju vas i raznoliki skečevi, rubne uredničke perspektive, doskočice i pošalice i brdo uštogljenog humora. Nema izgovora, ovo morate vidjeti!  (R)

15:30 Sisačka Majka milosrđa – dokumentarni film

16:20  Dudo i prijatelji – 22.emisija – U novoj epizodi Dudo i prijatelji opet su gostovali zanimljivi gosti. Dubravko Šimenc – Dudo u studiju se družio s prvim Hrvatom koji se može pohvaliti titulom svjetskog prvaka u sportskom penjanju Bornom Čujićem i koordinatoricom rada s mladima u Hrvatskom planinarskom savezu Majom Štefković. (R)

17:00 Camillo de Lellis – dokumentarni film Cristiana Videa – Camillo de Lellis, rođen 1550. godine, bio je vojnik plaćenik i ovisnik o kocki. Nakon jednog vojnog pohoda, izgubio je sva svoja dobra kockajući. Tada je u razgovor s jednim franjevcem promijenio život. On ga je pozvao razmisliti koji je njegov pravi životni poziv. Camillo se htio na unutarnju način posvetiti Bogu redovničkim životom. No, zbog bolesne noge završio je u rimskom hospiciju Svetog Jakova za neizlječive bolesti. Ondje je i ostao i svoj život posvetio brizi za bolesne.

17:59  INFOKANAL

18:00   Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

18:05  Katolički kalendar – Sveta Katarina de Ricci (R)

18:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija

18:30  Zagrli život – Ovaj dokumentarni film donosi svjedočanstva djevojaka koje su se suočile s pritiskom okoline za počinjenje pobačaja, a pomoć su pronašle u okviru udruge Betlehem u kojoj je, od njenog osnutka, više od tisuću djevojaka pronašlo pomoć. Kroz samu kuću prošlo je 90 djevojaka, a rođeno 50 djece.

19:00  Život na stijeni –  13.emisija – talk show EWTN-a u kojem fra Mark Mary, OFM i Doug Barry u domaćinskoj atmosferi svog studija razgovaraju s osobama koje svojim životima sudjeluju u izgradnju Kraljevstva Božjeg i time daju svjedočanstvo o važnosti utemeljenja svog života na Istini, na Stijeni.

20:00 Vijesti iz Svete Zemlje – 52. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje.

20:30 Kršćani u suvremenom svijetu – 5 nastavak – edukativan serijal o ulozi kršćana u suvremenom društvu na temelju socijalnog nauka Crkve i najpoznatijih socijalnih enciklika.

21:15  Prosudbe – 51. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

22:15  Madrecitas – dokumentarni film o Službenicama Milosrđa, misionarkama u Ekvadoru, Hrvaticama koje ondje služe narodu.

23:30  Izdvojeno – dnevna informativna emisija. (R)

00:00 HIMNA

00:02 Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

00:07  Katolički kalendar  – Sveta Katarina de Ricci (R)

00:15 Život i zdravlje – 7. emisija –  Kako funkcionira mozak, koji se procesi u njemu odvijaju kako bismo bili inteligentna bića sa socijalnim, kognitivnim i emocionalnim osobinama kao i nove spoznaje o misteriju mozga u emisiji Život i zdravlje otkriva vrhunski svjetski znanstvenik, akademik Ivica Kostović. (R)

01:15 Vijesti iz Svete Zemlje – 52. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

01:45  Kerigma – Vjera i djela – aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo. (R)

02:15 Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

02:30  Zagrli život – Ovaj dokumentarni film donosi svjedočanstva djevojaka koje su se suočile s pritiskom okoline za počinjenje pobačaja, a pomoć su pronašle u okviru udruge Betlehem u kojoj je, od njenog osnutka, više od tisuću djevojaka pronašlo pomoć. Kroz samu kuću prošlo je 90 djevojaka, a rođeno 50 djece. (R)

03:00 Prosudbe – 51. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

03:59 INFOKANAL

04:00 Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

04:10  Katolički kalendar – Sveta Katarina de Ricci (R)

04:15   Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

04:30  Vijesti iz Svete Zemlje – 52. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

05:00  Iz srca Europe PLUS – 3. emisija – Posebno izdanje Iz Srca Europe sa hrvatskim euro- zastupnicima. Urednik i voditelj: Alen Legović (R)

05:15 Prosudbe – 51. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

06:15  Kerigma – Vjera i djela – aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo. (R)

06:45  Madrecitas – dokumentarni film o Službenicama Milosrđa, misionarkama u Ekvadoru, Hrvaticama koje ondje služe narodu. (R)

07:59 INFOKANAL

 

Da biste komentirali, prijavite se.