Laudato TV program za srijedu 11.9.2019.

Izdvajamo: 18:30 Sveta Misa: Jelkovec, prijenos. Prije 25 godina Hrvatsku je prvi puta posjetio papa Ivan Pavao II. Ivan Pavao II. danas je svetac, a njemu u čast izgradit će se svetište i župna crkva u Jelkovcu, pored Zagreba. Na tom prostoru svetu Misu predslavit će kardinal Josip Bozanić, a prijenos uživo pratite na Laudato televiziji.
Autor: Laudato/J.B. Photo: screenshot utorak, 10. rujna 2019. u 15:30

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Pafnucije iz Tebe, vjerska emisija

8:00 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. U kuhinji svete Hildegarde danas pripremamo popečke od slanutka, koje možete poslužiti kao snack ili kompletan obrok.

8:05 Tebi pripadam, emisija. Donosimo dio humanitarnog koncerta “Najmanjima od najmanjih”.

8:35 Prozor sv. Josipa, emisija. Gledatelje upoznajemo s Marijinom legijom. To je katolička udruga raširena po cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj.

8:55 Čujte i počujte, informativna emisija. U emisiji je gostovao mladi glazbenik Đuro Ravenšćak, koji već neko vrijeme pliva u duhovnoj glazbi. Pjesmom ‘Tebi pripadam’ samostalno je izašao na duhovnu glazbenu scenu i pokazao da od njega možemo očekivati još mnogo pjesama. Emisiju uređuje i vodi Josip Bartulić.

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:30 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: vlč. Piotr Maj. Voditeljica: Tanja Maleš.

10:35 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

11:00 Život i zdravlje, emisija. Problemi rane dječje dobi i kako ih spriječiti tema je nove epizode emisije život i zdravlje. O ovoj temi razgovaramo s iskusnim pedijatrom dr. Ivom Ilakom, specijalistom pedijatrije.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:15 Svjedočanstva, emisija. Majčinska ljubav ne poznaje granice. To se osobito vidi u trenucima kada je ugrožen život njezina djeteta. Iz nevolje majke izlaze jače i odlučnije. Vlastito trpljenje čini ih sućutnijima za druge. Ali to suosjećanje je puno više od emocija. Ono je zaista „Ljubav na djelu.“ O takvoj ljubavi, udruzi, ali i borbi s tumorom za kćerin život govore mama i kći – Ljiljana i Antonija Vuletić.

13:00 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. U svojoj skijaškoj karijeri nekoliko se puta penjao na pobjedničko postolje i stajao s nekim od najboljih svjetskih skijaša. Nekoliko puta bio je uz bok našem Ivici Kosteliću, a jedan je od četvero hrvatskih skijaša koji ima ostvaren plasman među prvih tri u Svjetskom skijaškom kupu. Njegovo ime je Natko Zrnčić Dim i bio je gost emisije Dudo i prijatelji.

14:00 More milosrđa, kontakt emisija. U Moru milosrđa gostuje svećenik i psiholog fra Šimun Šito Ćorić s temom “Kršćanin u raljama zavisti, mržnje, klevetanja, ogovaranja, laži…”, a laik Marin Periš ovoga puta bit će u ulozi gosta na Laudato televiziji i s gledateljima podijeliti svoje iskustvo življenja vjere u svakodnevnom životu. Urednik i voditelj je Darko Pavičić, novinar Večernjeg lista.

16:00 Moja Hrvatska, emisija. Tema Moje Hrvatske su velikosrpski memorandumi i njegova primjena u hrvatskoj svakodnevici. Koji je cilj takvog antihrvatskog djelovanja u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj? Zašto se ne kažnjavaju oni koji otvoreno rade protiv hrvatskih nacionalnih interesa? Dokle će Domovinski rat biti meta onih koji nisu željeli samostalnu hrvatsku državu? Gost Moje Hrvatske je dr. Ante Nazor iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

17:00 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? Je li Marija zaista ispjevala hvalospjev “Veliča”? Što Crkva vjeruje o Mariji? O tim i drugim pitanjima vezanima uz našu dragu Gospu u emisiji “Jeste li znali” govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.

17:45 Javljanje uživo: Jelkovec, prijenos

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv.Pafnucije iz Tebe, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Jelkovec, prijenos. Prije 25 godina Hrvatsku je prvi puta posjetio papa Ivan Pavao II. Ivan Pavao II. danas je svetac, a njemu u čast izgradit će se svetište i župna crkva u Jelkovcu, pored Zagreba. Na tom prostoru svetu Misu predslavit će kardinal Josip Bozanić, a prijenos uživo pratite na Laudato televiziji.

20:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Ekipu Blagoslovljenog teka ugostili su Mirjana i Martin Švalj iz župe Krašić, obitelj sa sedmero djece i tri generacije u kući. U ovoj obitelji Bog se na poseban način proslavlja kroz njihovu dječicu. Poslušajte njihovu priču koja je blagoslovljena i iskustvom ozdravljenja po povratku iz Svete zemlje u Hrvatsku. Pripremali smo tradicionalnu zubicu s poljevom i krumpir s jajcima!

20:45 Otvori spomenar, intervju. Pjesme poznatog hrvatskog pjevača i skladatelja gospodina Dražena Žanka, u svakom istinskom domoljubu bude osjećaj ponosa i ljubavi. Od stoljeća sedmog, Dok je Hrvat uz Hrvata, Gospe Sinjska, samo su neke od mnogih poznatih pjesama koje su zauvijek osvojile srca slušatelja u Hrvatskoj i dijaspori. O svojem djetinjstvu i mladosti, uspješnoj glazbenoj karijeri i životnim promišljanjima, Dražen Žanko govorio je u emisiji “Otvori spomenar!”. Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.

21:30 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: vlč. Piotr Maj. Voditeljica: Tanja Maleš.

22:30 Stopama Ivana Pavla II. (2014.), dokumentarni film. Film ”Stopama Ivana Pavla II.”, korak po korak otkriva detalje koji su sačinjavali i oblikovali život jedne od najutjecajnijih osoba 20. stoljeća. Obilazeći ulice kojima je hodao, mjesta u kojima je nalazio utjehu i snagu za radišnost, sredinu koja je obilježena njegovim djelovanjem i susrećući žive svjedoke njegove veličine, ovaj film pojašnjava kako se do pijedestala svetosti penje u svakodnevici. Hodočasnice Joanne Bogle i Clare Anderson prošle su svim bitnim mjestima i razgovarale s ljudima iz djetinjstva, mladosti i razdoblja svećeništva Ivana Pavla II.

23:25 Vidljivi tragovi, emisija. Povodom molitvene osmine za jedinstvo kršćana o toj temi razgovaramo s prof. dr. sc. Jurom Zečevićem, pročelnikom Katedre ekumenske teologije na KBF-u u Zagrebu.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:10 Prozor sv. Josipa, emisija. Gledatelje upoznajemo s Marijinom legijom. To je katolička udruga raširena po cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj.

0:30 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? Je li Marija zaista ispjevala hvalospjev “Veliča”? Što Crkva vjeruje o Mariji? O tim i drugim pitanjima vezanima uz našu dragu Gospu u emisiji “Jeste li znali” govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.

1:15 Majka Angelica, emisija. Majka Angelica s gledateljima emisije čita i proučava tekst o svetom Petru i Pavlu.

2:15 Vidljivi tragovi, emisija. Povodom molitvene osmine za jedinstvo kršćana o toj temi razgovaramo s prof. dr. sc. Jurom Zečevićem, pročelnikom Katedre ekumenske teologije na KBF-u u Zagrebu

3:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Ekipu Blagoslovljenog teka ugostili su Mirjana i Martin Švalj iz župe Krašić, obitelj sa sedmero djece i tri generacije u kući. U ovoj obitelji Bog se na poseban način proslavlja kroz njihovu dječicu. Poslušajte njihovu priču koja je blagoslovljena i iskustvom ozdravljenja po povratku iz Svete zemlje u Hrvatsku. Pripremali smo tradicionalnu zubicu s poljevom i krumpir s jajcima!

3:35 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

4:00 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: vlč. Piotr Maj. Voditeljica: Tanja Maleš.

5:05 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Sheen promišlja cijenu ubojstva čovjeka u ratu.

5:30 Život na stijeni, emisija. Gost u emisiji je dr. Jonathan Reyes, koji radi za Američku biskupsku konferenciju na promicanju socijalne pravde. Govori o tome kako nadvladati malodušnost u želji za evangelizacijom.

6:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Čuvarkuća liječi i pomaže kod niza bolesti: upala uha i hemoroida, rana i ozljeda koje teško zarašćuju, prejake menstruacije i krvave dizenterije, bolova i grčeva u nogama, a njome se liječe i bradavice. Više o tome kako zna fra Juro Marčinković.

6:30 Život i zdravlje, emisija. Problemi rane dječje dobi i kako ih spriječiti tema je nove epizode emisije život i zdravlje. O ovoj temi razgovaramo s iskusnim pedijatrom dr. Ivom Ilakom, specijalistom pedijatrije.

 

Da biste komentirali, prijavite se.