Laudato Tv program za petak 17.2.2017.

Iz programa izdvajamo:Papin posjet Sveučilišnoj zajednici Roma Tre u 15:30 sati; Četvrti zavjet - dokumentarni film u 19 sati;Svijet očima Vatikana u 20 sati;I tebe sam vidio u snovima – dokumentarni film u 21:15 sati.
Autor: Laudato/T.S. Photo: screenshot/Laudato petak, 17. veljače 2017. u 19:46

 
08:00  Minute za tebe – Evanđelje dana

08:05  Katolički kalendar – Sedam svetih osnivača Reda slugu Blažene Djevice Marije

08:15  Zgode Emily i Alexandera – 17.epizoda crtanog filma – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45 Mali veliki – 7. emisija – Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih!

09:00 Božanstvena komedija – 15. emisija – TEMA: nove tehnologije i njihov utjecaj na čovjeka i njegov (tjelesni, psihološki, duhovni…) život. U ovom trenutku nismo ni svjesni koliko daleko je tehnološki razvoj otišao i što sve sa sobom nosi. Čini nam se ponekad da, koliko god tehnika bila na usluzi nama, mi zapravo činimo što god možemo da nju održimo na životu te joj se u svakodnevnom životu prilagođavamo. O ovoj važnoj i aktualnoj temi u emisiji su govorili dr. sc. Marija Selak s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu te doc. dr. sc. Hrvoje Kalinić s PMF-a u Splitu. Zajedno će pokušati ukazati na ključne promjene u svijetu oko nas te na posljedice za čovjeka. Može li se moderna tehnika okrenuti protiv nas, može li služiti kao sredstvo kontrole, jesmo li svjesni posljedica naše svakodnevne uključenosti u tehnološku džunglu protiv nas te na koji nas način sve to oblikuje? (R)

10:00 Izdvojeno – informativna emisija (R)

10:15  Što nam kaže Sveto pismo – 23. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

11:00  Sisačka Majka Milosrđa  – znanstveno-obrazovni film – prikazuje povijest štovanja Bogorodice na području Sisačke biskupije od Srednjeg vijeka do danas. Kroz film gledatelji imaju priliku upoznati pojedina istaknuta, ali i manje poznata povijesna marijanska svetišta. S obzirom na burne povijesne prilike u kojima je prostor Sisačke biskupije bio višestoljetno izložen ratnim nedaćama, ali značajan i bremenit junaštvom na braniku domovine, posebno su obrađeni lokaliteti bitke kod Siska, Zrina, Gvozdanskog, Hrvatske Dubice, Hrvatske Kostajnice i Hrvatskog Čuntića. Gledateljima su predstavljene i stare i rijetke knjige vezane uz sakralnu baštinu Biskupije poput Misala Juraja iz Topuskog, te povijesna djela Adama Baltazara Krčelića, Pavla Rittera Vitezovića, Ivana Kukuljevića Sakcinskog i drugih. Film donosi i izvorne narodne marijanske pjesme, tradiciju narodnih hodočašća, a kao osobitost Sisačke biskupije posebno je pružen prikaz vrijednih rustikalnih drvenih kapela. (R)

12:00 Angelus  – molitva Anđeo Gospodnji

12:02 Credo – 8. epizoda edukativnog serijala koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način. (R)

12:15 Ti si Božje djelo – 8. nastavakviše od svega, mladi danas traže smisao koji im svijet ne može dati. Žele imati dubok odnos sa Isusom Kristom i pri tom traže potporu Crkve. No većina ih se na tom putu osjeća usamljeno i bez podrške. Radi njih se dinamičan govornik Justin Fatica i grupa mladih evangelizatora zaputili preko cijelog SAD-a kako bi mladima donijeli Kristovu poruku nade. Pogledajte u seriji „Ti si djelo Božje“ kako se mladi otvaraju snazi Njegove ljubavi kako bi bili ono što jesu – djeca Božja, Božje djelo. (R)

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana

13:05  Katolički kalendar – Sedam svetih osnivača Reda slugu Blažene Djevice Marije

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Što nam kaže Sveto pismo – 23. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

14:00 Kršćani u suvremenom svijetu – 8. nastavak – edukativan serijal o ulozi kršćana u suvremenom društvu na temelju socijalnog nauka Crkve i najpoznatijih socijalnih enciklika. (R)

15:00  Krunica Božjeg milosrđa

15:30  PAPIN POSJET SVEUČILIŠNOJ ZAJEDNICI ROMA TRE – Vidjeti Svetog Oca na rimskim ulicama više nije neuobičajeno. Navikli smo na njega, bliskog čovjeku u njegovoj svakodnevnici, a ovog petka po prvi puta posjetit će jednu talijansku sveučilišnu zajednicu, ”Roma Trei”.

17:00  Katoličanstvo – dokumentarni serijal – 3. epizoda – Po prvi puta, ljepota i istina katoličke vjere prikazana je u serijalu koji će vam oduzeti dah. Putujte s poznatim autorom, govornikom i teologom, biskupom Robertom Barronom na preko 50 mjesta u preko 15 zemalja. Od Svete Zemlje do srca Ugande, od veličanstvenih svetišta Italije, Francuske i Španjolske pa sve do ulica Meksika, Kalkute i New Yorka misterij se otkriva. Otkrijte puni smisao Vjere u seriji Katoličanstvo. (R)

18:00  Minute za tebe – Evanđelje dana

18:05  Katolički kalendar – Sedam svetih osnivača Reda slugu Blažene Djevice Marije

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30  Iz srca Europe PLUS – 4.emisija – Posebno izdanje Iz Srca Europe sa hrvatskim euro- zastupnicima. Urednik i voditelj: Alen Legović

19:00  Četvrti zavjet –  dokumentarni film – Film o redovnici Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb, s.Slavi Vedrina, misionarki u Paragvaju.

20:00  Svijet očima Vatikana – 59. epizoda

20:30  I tebe sam vidio u snovima  – dokumentarni film  – Film snimljen povodom stote obljetnice dolaska salezijanaca u Hrvatsku te dvjestotog rođendana osnivatelja reda svetog Ivana Bosca.  Naglasak filma stavljen je na mlade, baš kao što i priliči salezijanskoj karizmi, a i mladenački odskače od ostalih dokumentarnih filmova ove vrste, jer je u 35 minuta stalo preko 20 različitih sugovornika i možemo vidjeti i tri kratka specijalno animirana videospota. Povijest salezijanaca u Hrvatskoj je popraćena arhivskim fotografijama i novinskim člancima, a o aktivnostima i duhovnosti saznajemo preko osobnih svjedočanstava samih aktera. U 35 minuta gledatelj koji prvi put čuje za salezijance može dobiti detaljan uvid u njihove aktivnosti, duhovnost te ostale plodove don Boscova nauka.

21:15  Jeste li znali? – 34. emisija  – Kako spojiti duhovnost i nogomet najbolje zna vlč. Krešimir Žinić. Osim svojih pastoralnih dužnosti on je i izbornik nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika. Idući tjedan igraju na europskom nogometnom prvenstvu čiji je domaćin grad Vukovar. Sve o organizaciji i momčadi koja igra saznajte u emisiji Jeste li znali?

22:15 Moja voljena Hrvatska – dokumentarni film Jakova Sedlara o proslavljenom hrvatskom nogometnom reprezentativcu Josipu Šimuniću. U filmu on iznosi svoju istinu o slučaju „Za dom spremni“ i suspenziji koju je zbog toga zaradio, te o svojim nogometnim počecima u Australiji i kasnijem razvoju karijere.

23:45 Izdvojeno – informativna emisija (R)

23:59 INFOKANAL

00:00  HIMNA

00:02  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

00:07  Katolički kalendar – Sedam svetih osnivača Reda slugu Blažene Djevice Marije (R)

00:15   Svijet očima Vatikana – 59. informativna emisija o novostima u Vatikanu (R)

00:45  Iz srca Europe PLUS – 4.emisija – Posebno izdanje Iz Srca Europe sa hrvatskim euro- zastupnicima. Urednik i voditelj: Alen Legović

01:00 Četvrti zavjet –  dokumentarni film – Film o redovnici Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb, s.Slavi Vedrina, misionarki u Paragvaju. (R)

02:00  Jeste li znali? – Kako spojiti duhovnost i nogomet najbolje zna vlč. Krešimir Žinić. Osim svojih pastoralnih dužnosti on je i izbornik nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika. Idući tjedan igraju na europskom nogometnom prvenstvu ciji je domacin grad Vukovar. Sve o organizaciji i momčadi koja igra saznajte u emisiji Jeste li znali?  (R)

03:00 Krunica Božjeg milosrđa

03:30 Izdvojeno – informativna emisija (R)

03:59  INFOKANAL

04:00 Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

04:05  Katolički kalendar  – Sedam svetih osnivača Reda slugu Blažene Djevice Marije (R)

04:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30  Svijet očima Vatikana – 59. informativna emisija o novostima u Vatikanu. (R)

05:00  Iz srca Europe PLUS – 4.emisija – Posebno izdanje Iz Srca Europe sa hrvatskim euro- zastupnicima. Urednik i voditelj: Alen Legović (R)

05:15 Moja voljena Hrvatska – dokumentarni film Jakova Sedlara o proslavljenom hrvatskom nogometnom reprezentativcu Josipu Šimuniću. U filmu on iznosi svoju istinu o slučaju „Za dom spremni“ i suspenziji koju je zbog toga zaradio, te o svojim nogometnim počecima u Australiji i kasnijem razvoju karijere. (R)

06:50 PAPIN POSJET SVEUČILIŠNOJ ZAJEDNICI ROMA TRE – Vidjeti Svetog Oca na rimskim ulicama više nije neuobičajeno. Navikli smo na njega, bliskog čovjeku u njegovoj svakodnevnici, a ovog petka po prvi puta posjetit će jednu talijansku sveučilišnu zajednicu, ”Roma Trei”. (R)

07:58  INFOKANAL
 

 

Da biste komentirali, prijavite se.