Nadbiskup Hranić krstio deseto dijete obitelji Pušelja

Šimun je deseto dijete Đurđe i Pave Pušelja.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA utorak, 07. studenog 2017. u 20:17

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić krstio je u nedjelju 5. studenoga u župnoj crkvi Kraljice sv. Krunice u Kuševcu malog Šimuna, deseto dijete u obitelji Đurđe i Pave Pušelja. Uz nadbiskupa su koncelebrirali župnik Mihael Mađarević, bivši kuševački župnik Borislav Romić, te vlč. Dario Hrga, nadbiskupov tajnik.

Nadbiskup je u svojoj homiliji istaknuo kako je razlog njegova dolaska u Kuševac kako bi skrenuo pozornost na otvorenost daru života.

Osvrnuo se na naviješten odlomak Evanđelja, rekavši kako on donosi Isusov odgovor na sva dosadašnja teološka pitanja kojima su ga pokušali uvesti u zamku.

- Prvi Isusov prigovor je na nedosljednost riječi i postupaka. Riječi koje je evanđelist Matej napisao odnose se i na biskupe i svećenike mlade kršćanske zajednice. Isus poručuje da čine i obdržavaju sve što im se kaže; ne samo govoriti nego i djelovati. Drugi Isusov prigovor odnosi se na korištenje službe za stjecanje položaja. Mnogima je bitno da budu viđeni i steknu ugled zbog svojih postupaka te tako prikriju stvarnost. Autoritet postoji zbog rasta u zajednici, ali taj isti autoritet treba biti poslužitelj jer svi smo braća - rekao je nadbiskup u propovijedi.

Zaključujući homiliju, istaknuo je kako se desetero djece ne prihvaća zbog pohvale, nego zbog svijesti da se svaki začeti život treba sačuvati. 

 

Da biste komentirali, prijavite se.