Obitelji učenika Salezijanske osnovne škole u Ludbregu

Većina sudionika hodočašća je prvi put posjetila Ludbreg, a za hodočašće su se pripremali devetnicom u čast Predragocjenoj Krvi Isusovoj koju su molili zajedno u svojim obiteljima.
Autor: Verica Kraš Villa/Laudato/M.Đ. Photo: Verica Kraš Villa utorak, 11. lipnja 2019. u 12:54
U subotu, 8. lipnja, obitelji učenika Salezijanske osnovne škole iz Zagreba su hodočastile u Svetište Predragocjene Krvi Isusove u Ludbreg. Već treću godinu za redom su hodočašće inicirali i organizirali roditelji učenika četvrtog razreda, kao zahvalu za proteklu školsku godinu.

Župnik župe Duha Svetoga na Jarunu don Danijel Vidović, je na polasku ispratio i blagoslovio hodočasnike. On se nažalost zbog brojnih obaveza nije mogao pridružiti hodočasnicima.

Nakon što su došli u Ludbreg, djeca i roditelji su najprije otišli u župnu crkvu Presvetog Trojstva gdje ih je dočekao ludbreški kapelan Kristijan Stojko. On ih je ukratko upoznao s poviješću župe i Euharistijskog čuda koje se u tom mjestu dogodilo prije šest stoljeća. Svetu Misu na čast Predragocjenoj Krvi Kristovoj predslavio je Gorazd Bastašić, svećenik Križevačke eparhije. Njegovi sinovi su također učenici Salezijanske osnovne škole. Djeca su u misnom slavlju aktivno sudjelovala ministriranjem, čitanjem molitve vjernika, prinosom darova te pjevanjem. Na kraju svete Mise, hodočasnike je pozdravio ludbreški župnik mons. Josip Đurkan i zahvalio im se na dolasku i pobožnosti.

Djeca i roditelji su, nakon zajedničkog ručka u župnoj dvorani, prošetali središtem grada te posebno zastali na mjestu gdje je označeno "središte svijeta".

Po svršetku svog boravka u Ludbregu, hodočasnici su posjetili prostor Zavjetne kapele Hrvatskog sabora gdje su sa zanimanjem slušali o povijesti kapele i njenom unutarnjem izgledu pri čemu su posebnu pozornost posvetili slici 'Posljednje večere' na kojoj uz Isusa na mjestu apostola sjede hrvatski sveci i blaženici.

 
Da biste komentirali, prijavite se.