Osmi u ožujku: 'Iz Gospinih domova svetišta dopire do nas majčin zov'

Pod geslom ''Tebe Milostivu zazivaju grešnici...", 8. ožujka proslavljen je mjesečni Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.
Autor: Brankica Lukačević /Laudato/M.P. Photo: Brankica Lukačević subota, 10. ožujka 2018. u 09:45
Brojni su hodočasnici sudjelovali na šest misnih slavlja u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći. Na poziv domaćeg župnika i upravitelja svetišta preč. Ivana Lenića središnje hodočasničko misno slavlje predvodio je preč. Antun Markić, župnik i upravitelj Gospina svetišta u Aljmašu.
 
Dirljivim svjedočenjem o uzornim majkama propovjednik je hodočasnike uveo u ozračje Gospine majčinske privlačnosti.
 
- Bog je izabrao običnu ženu da bude majkom njegova Sina. Isus je prije smrti nama predao svoju majku zato da nam svima bude majka. Osjećaji prema majci su najdublji zato nije neobično da se toliki slijevaju u Gospina svetišta. Iz Gospinih domova svetišta dopire do nas majčin zov, zov njezine ljubavi – rekao je preč Markić.
 
Podsjetio je da Marija kao majka sviju nas ne može ostati nijema ako joj djeca lutaju.
 
- Ona je u punini sretna i od nas štovanjem počašćena ako naši putovi i planovi vode Isusu na kojega nas ona upućuje i vodi. Marija nije cilj, nego posrednica do cilja, do Isusa. Sreća nas kršćana je u tome što u nebu imamo moćnu Majku, koja nas nikada ne napušta. Ona za nas moli, zagovara nas pred Bogom, čini sve kako bi se vratili Bogu, njezinu Sinu Isusu – naglasio je preč. Markić.
 
Dodao je i da brojna Marijina svetišta na poseban način svjedoče kako su mnogi u njima našli zdravlje i duše i tijela te iznio svjedočenje čudesnog ozdravljenja jednog dječaka iz Koške kojega je majka zavjetovala Gospi Aljmaškoj da ozdravi od svoga hendikepa.
 
- Ovo sveto - povlašteno vrijeme korizme poziva nas na obraćenje i promjenu života na bolje. Mariju, nju milosrdnu, pozvani smo zazivati mi grješnici da u ovo vrijeme doživimo obraćenje srca, a ona će nam pomoći da ozdravimo prvo  na duši, a onda i na tijelu - zaključio je preč. Markić.
 
Navečer tog dana Gospi su tradicionalno hodočastili vjernici brodske župe Bezgrješnog Srca Marijina s Budainke.
 
Gospina crkva bila je toga dana mala ispovjedaonica u koju su se tijekom cijeloga dana slijevali brojni hodočasnici.
 

 
Da biste komentirali, prijavite se.