Počinje akcija MIVA Hrvatska

Pod geslom 'Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre'.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA subota, 22. srpnja 2017. u 13:09

Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i ove godine započinje godišnju akciju – MIVA Hrvatska (Misijska vozila), pod geslom 'Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre', u nedjelju 23. srpnja, koja je između ostaloga posvećena i svetom Kristoforu, zaštitniku vozača.

Cilj je kako bi se prilikom blagoslova vozila prikupila sredstva kojima bi se pomoglo našim misionarima u njihovim misijskim putovanjima. Akcija traje cijele godine.Pomoći se može na različite načine:
- organizirajte blagoslov vozila
- organizirajte biciklijadu
- neka vjernici daruju svoj prilog za sve sretno prijeđene kilometre

Nedjelja sv. Kristofora nas svake godine u srpnju okuplja na zajedničku molitvu, da nas nebeski Otac, po zagovoru sv. Kristofora, čuva na našim putovima života. Vozači, kao i svi drugi sudionici prometa, tim povodom imamo priliku dati svoj dar za sretno prijeđene kilometre. Koliko je moćan taj dar i kako uistinu rješava velike brige naših misionara u dalekim krajevima svijeta, svjedoče vozila koja su rezultat akcije MIVA, ističu organizatori.

Prikupljena sredstva namijenjena su misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila. Tim će se darom nekome spasiti život ili mu vratiti zdravlje, omogućiti mu put u školu i još puno dobra. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavljena su tri terenska vozila, dva motora i 13 bicikala.
 

Da biste komentirali, prijavite se.