UŽIVO na Laudato TV sveta Misa i klanjanje iz Svetišta Majke Božje Remetske

Svakog četvrtka sudjelujte u slavlju svete Mise i Euharistijskom klanjanju iz Župe i svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato četvrtak, 29. studenog 2018. u 10:19

Od ponedjeljka do subote u 18:30 i nedjeljom u 10:30 putem Laudato TV možete sudjelovati u slavlju svete Mise uživo iz Župe i svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu.
 
Od sada, svaki četvrtak, prijenos svete Mise nastavlja se prijenosom Euharistijskog klanjanja, od 19:00 do 19:30.
 
Za sve koji ne mogu prisustvovati dnevnoj svetoj Misi i klanjanju ovaj će prijenos biti pravo duhovno bogatstvo.
 
Kako navodi Jerko Valković u tekstu ''Radijski i televizijski prijenos Euharistijskoga slavlja — mogućnosti i načini sudjelovanja'', pozivajući se na Michael Böhnkea, ''Isusova želja da sve okupi u zajedništvo vrijedi također i za one koji su spriječeni te ne mogu sudjelovati u misi. Krist je prisutan ne samo u zajednici koja slavi, već i među gledateljima liturgijskoga prijenosa. Ta prisutnost rađa 'uzajamni odnos između zajednice koja slavi i gledatelja koji nisu prisutni samo na duhovan način, već su djelovanjem Božje milosti stvarno povezani'. Ono zajedničko tj. onaj je koji povezuje zajednicu koja slavi i televizijske gledatelje — Bog. Na njegov se poziv okuplja zajednica koja slavi, ali tomu se pozivu također odazivlju i oni koji prate televizijski prijenos Mise. Treba naglasiti da ovdje nije riječ o interakciji (koja se preko televizije ne može ostvariti), već je riječ o 'intencionalnome sudjelovanju u odnosu prema izvoru vjere i milosti'. Potpuno sudjelovanje praćenjem televizijskoga prijenosa nije moguće ostvariti, ali zato prijenos omogućuje povezanost, a to je nešto što se razlikuje, i što je više, i od osobne pobožnosti.''
 
Na izgradnju te povezanosti i zajedništva nisu pozvani samo televizijski gledatelji, već i zajednica koja slavi Euharistiju te uključuje gledatelje u svoje nakane i molitve. U sudjelovanju na svetoj Misi prilikom prijenosa važno je i nutarnje raspoloženje samog gledatelj i njegova nakana, dodaje Böhnke.

 

Da biste komentirali, prijavite se.