Završena Katehetska zimska škola

Stručna radna skupina za kurikul katoličkog vjeronauka u osnovnim i srednjim školama usuglasila konačni prijedlog kurikula.
Autor: IKA/Laudato/M.P. Photo: IKA subota, 12. siječnja 2019. u 12:31

''Vjera – znanje – iskustvo. O vrednovanju ne-mjerljivog'' bila je tema Katehetske zimske škole za vjeroučitelje u osnovnim školama, koja je u Zagrebu završila 11. siječnja. Nakon završetka Škole, stručna radna skupina održala je sjednicu u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta.
 
Tema sjednice bilo je usuglašavanje konačnog prijedloga kurikula za katolički vjeronauk u osnovnim i srednjim školama.
 
- Pokušat ćemo analizirati sve elemente prema kojima smo morali izraditi nacionalni kurikul katoličkog vjeronauka u osnovnoj i srednjoj školi – rekao je za IKA-u predstojnik Nacionalnoga katehetskog ureda HBK dr. Ivica Pažin.
 
Nakon ovog sastanka ovaj će prijedlog programa biti dostavljen hrvatskim biskupima.
 
- Hrvatska biskupska konferencija je, prema Ugovoru između Svete Stolice i Republike Hrvatske, kao i prema Ugovoru između Vlade RH i HBK iz 1999. godine, dužna odobriti kurikul katoličkog vjeronauka za osnovne i srednje škole prije nego ga ministrica svojom odlukom propiše kao važeći dokument za sljedeću školsku godinu – naglasio je Pažin.
 
Dodao je i da će hrvatski biskupi o prijedlogu kurikula raspravljati na svom izvanrednom zasjedanju 21. siječnja ove godine.


 

Da biste komentirali, prijavite se.