Život za ideale

Predavanje o životu bl. Ivana Merza u Palmi. Svi ste pozvani!
Autor: SKAC Palma/Laudato/E.D.H. Photo: SKAC Palma ponedjeljak, 13. veljače 2017. u 16:38

13. veljače 2017. (ponedjeljak) u 20 h u Velikoj dvorani uz baziliku Presvetog Srca Isusova (Palmotićeva 31) održat će se predavanje o čovjeku koji je svoj život posvetio odgoju mladeži u vjeri, a na samrti je Bogu prikazao svoj život kao žrtvu za dobro hrvatske mladeži.
 
Pater Božidar Nagy, postulator kauze za proglašenje svetim bl. Ivana Merza, donijeti će nam crtice iz života "borca s bijelih planina" te nam približiti njegov put do svetosti. Također, imat ćete priliku postaviti pitanja i uz čaj se družiti s poznavateljima života bl. Ivana Merza.
 
S radošću vas očekuju i žele vam dobrodošlicu Merzovi orlovi.
 
"Zovite ga pobožnim, čistim, savjesnim, apostolskim, orlovskim anđeoskim, svetim - ja ću ga uvijek zvati katoličkim čovjekom. Pa zar mi svi nismo katolici? Nismo!

On je bio čisti i savršeni katolik. Njegov katolicizam je sav u Hostiji, kojom dnevno hrani duh i srce, On je živio i hodao među nama kao čudo, tj. kao katolički čovjek.

Zašto nam je Bog kao pojavu poslao katoličkog čovjeka svjetovnjaka dr. Merza? Da nam pokaže kako se živi katolički, da korigira i usavrši naš katolicizam, da smisao našeg apostolata bude Crkva, a cilj našega rada nebo, u kojem se moli za naš katolicizam..."

(Dušan Žanko)


 

Da biste komentirali, prijavite se.